Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anti-MLM

Mostanában egyre inkább terjedőben vannak korunk rákfenéi - a "legyünk gazdagok, és ne dolgozzunk" életérzés - a Muli-Level Marketing cégek, az ismertek közt az FLP és az Amway. Ez a blog ellenzi ezt sarlatánkodást. Érveket, indoklásokat várok pro és kontra, természetesen a blog bejegyzései az MLM ellen fognak szólni, ellenben senkit nem moderálunk ki, ha a véleményét konszolidáltan tárja elő. Az vezető blogger: urstupid. Kellemes időtöltést.

Hozzászólások

  • hjbio: Szüksége van-e kölcsönre az adósság rendezéséhez vagy a számlák kifizetéséhez? A bankjai és más pé... (2020.11.04. 23:19) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:29) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:28) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van üzleti kölcsönre vagy személyes kölcsönre. Itt gyorshitelt kérhet és könnyedén megsze... (2020.05.11. 19:47) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Speed Runner Szeged: @Attila: De bizony kereshetsz többet mint a feletted lévő! Pont ez a jó benne! Ha többet keresel m... (2019.03.07. 21:45) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Reactor: @szecsuáni csirke: Akkor hadd tegyem fel a kérdést. Ha ennyire übercsúcskirály megamódszer az MLM,... (2017.06.29. 21:36) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • szecsuáni csirke: Kommentek nagyrészét elolvastam és igazából egyet is értek azokkal akik az mlm cégeket leszólják, ... (2013.09.11. 12:48) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Tapasztalat: Az Amway MLM céget majdnem betiltották Nagy Britániában. Az Amway UK halálközeli tapasztalata Am... (2013.08.19. 21:47) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @laduczky: Azt hiszem már megadták egy másik fórumon, hogy a Touch doboz tartalmazza általában ez... (2013.05.16. 23:16) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • laduczky: @sasmadar77: Üdv. Valaki esetleg meg tudná mondani mely FLP-s termékek a legkelendőbbek,amikre a... (2013.05.12. 08:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-NE... (2013.04.30. 15:53) Egy jó kis leírás az MLMről
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-N... (2013.04.30. 15:52) Beépülés
  • Tomé: Sziasztok! Készítettem egy MLM ellenes facebook csoportot (sajnos eddig ilyen még nem volt Magyaro... (2013.04.27. 18:39) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Voldi: "Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, csa... (2013.04.07. 15:30) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @carcarias: Nagyon ügyes vagy. Bár azt hittem többet is tudsz ennél. :) (2013.02.08. 00:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: És szopkodod közben berkics kis fonnyadt pöcsét,amiért biztos még te fizetsz neki.. ... (2013.02.07. 08:21) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Látom nagyon színvonalas vagy. Értelmeset nem tudsz írni így csak a személyeskedés m... (2013.02.03. 21:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Szopkodd csak a buznyák berkics faszát,az neked való,tuti ugyanolyan buzeráns vagy m... (2013.02.03. 21:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Ügyes vagy gratulálok nálam biztos jobban nya... akarom mondani takarítasz, írni nem... (2013.02.02. 22:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Csupat kettessel,ez mit jelent seggnyaló? :)) Te beszélsz helyesírásról? :) Menjél ... (2013.02.02. 19:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Utolsó 20

Linkblog

Egy jó kis leírás az MLMről

2007.08.28. 12:29 | urstupid | 15 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level multilevel marketing multilevel

Az alapvető igazság az MLM-ről


Mi az alapvető különbség a multi-level marketing és a hagyományos üzleti modell között?
Az igazság az, hogy a hagyományos üzleti modell és a multi-level marketing felépítésében nagyon sok a közös vonás.
Van viszont egy alapvető különbség ami az alapjául szolgál a multi-level marketing cégek elleni támadásoknak. A legelterjedtebb feltételezés a különbséget illetően az az, hogy a multi-level marketing cégek arra buzdítják a disztribútoraikat, hogy új disztribútorokat léptessenek be (alsóvonal) az üzletbe, akik után majd jutalékot kapnak. Így ha az új belépők maguk is beléptetnek embereket maguk alá, majd azok is így tesznek, a szint egyre nő, és kialakul a piramis forma.
Azonban nem ez a beszervezés az alapvető különbség. Igazából, a legtöbb hagyományos értékesítő cégnek a menedzserei is részesednek az értékesítő csapatuknak az eredményeiből. És ezek a menedzserek maguk is felelősek azért, hogy új ügynököket találjanak, akik majd segítenek növelni az eladásokat. De ezeknek a menedzsereknek is vannak főnökeik, akik szintén kapnak jutalékot az eredményekből. Gyakorlatilag a legtöbb cégnek a felépítése piramis alapú, és a dolgozóikat egyénenként jutalmazza a teljesítményük, illetve az alattuk dolgozók teljesítményei alapján, az ügyvezető igazgatótól egészen a legaljáig. Hogyan lehetne így a beléptetés az alapvető különbség?
Minden egészségesen növekedő cég toboroz magának dolgozókat. Azonban a legtöbb cég saját magának felfelé vesz fel embert, a multi-level marketing cégek viszont kívülre léptetnek be. Ezt egy példán keresztül a legkönnyebb megérteni. József éppen most végezte el a főiskolát, és kezdett el dolgozni a Tesco ügyfélszolgálatán. Ha a Tesco az MLM modellt használná, akkor Józsit arra buzdítaná, hogy még több ügyfélszolgálatost szervezzen be maga alá, még mielőtt aláírta volna a felvételi papírokat. Annak ellenére, hogy Józsi nem egy bevált eladó, toborzó, vagy menedzser (három képesség, amiben Józsinak jónak kéne lennie). A való életben ezzel szemben Józsinak először be kéne bizonyítania, hogy jól végzi a munkáját az ügyfélszolgálaton, majd, hogy jól vezeti azt, hogy végül előléptessék egy menedzseri pozícióba. Csak ezután lenne lehetősége felvenni új ügyfélszolgálatos munkatársakat. Miért? Mert a hagyományos cégek nagyrészt maguk fizetik a munkatársaik kíváló szakemberré képzését. Ez rákényszeríti őket arra, hogy a felvételi eljárásuk hatékony legyen, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy felvegyenek milliónyi zsákutca embert, azért, hogy megtalálják az egyetlen csiszolatlan gyémántot.
Az MLM cégeket viszont nem érdekli, hogy milyen embereket szerveznek be. A legnagyobb teher a disztribútorok vállán lóg, akik milliónyi szerencsétlent vesznek fel, miközben tudják, hogy azoknak semmilyen tehetségük vagy képzettségük nincsen ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Miért? Mert úgy van felépítve a rendszerük, hogy nekik bevételük van abból, hogy embereket toboroznak (csak maga a beléptetés miatt léptetnek be). Tehát kifelé szerveznek be/vesznek fel új embereket – próbálnak a lehető legtöbb embert megragadni, miközben tudják, hogy csak néhány marad meg közülük.
A sok vita és ellentét forrásai az alábbiak:

Hasznot húzás mások sikertelenségéből
Sok MLM cégre úgy gondolnak mint egy piócára; nyerészkedéssel, másokon áttaposva tudnak csak fennmaradni. Nem mintha azt akarnák, hogy az embereik elbukjanak, de hát ez elkerülhetetlen. Valljuk be; a világon az emberek nagytöbbsége egyáltalán nem jó kereskedő. Ugyanúgy, mint ahogy a Megasztárba sem jut be rengeteg ember, mert akkor sem tudnának énekelni, ha az életük múlna rajta. Jó kereskedőnek lenni nehéz, és nem a szerény vagy félénk természetűeknek való. Emiatt ítéltetett bukásra az emberek többsége az MLM üzletekben. Miközben a cégek ezt tudják, ugyanúgy folytatják a toborzást, hogy tovább nőhessenek.
További viszályt szítanak azok a cégek, amik a disztribútoraiknak hang- vagy videóanyagokat, könyveket adnak el, és különböző előadásokra és szemináriumokra hívják őket, amik persze mind-mind kemény pénzekbe kerülnek. Azt az ésszerűnek hangzó indokot mondják ilyenkor, hogy mindenki sikeres lehet, ha tudják, hogy hogyan, és ezt mindenki megtudhatja, ha megfizetik az árát. Ez egy félrevezetés, mert sok emberből még kicsit sem lesz jó kereskedő, bármennyit is fizet érte. Ez nem más, mint egy újabb módja annak, hogy hogyan használják ki az emberek balszerencséjét.

Rossz ügyfélszolgálat
Képzeld el, hogy elmész a kedvenc kávézódba, hogy megidd a reggeli ébresztődet. De ahelyett, hogy egy szépen mosolygó, aranyos és barátságos pincérnő köszöntene, egy többszörösen elítélt börtöntöltelék áll veled szemben, akibe annyi tapintat szorult, mint egy éti csigába. Miután kihozta a hideg és vizes kávédat, megkéred, hogy had beszélhess a főnökével. Amikor az kijön, rájössz, hogy a főnök csak néhány hete dolgozik ott, és fogalma sincs, hogyan kell kezelni a pénztárgépet, vagy hogyan kell kirúgnia azt a majmot akit tegnap vett fel. Mondanom sem kell, hogy ha a kávézók így működnének, akkor a meggazdagodás kulcsa a gombamód szaporodó kávéfőző gyártó vállalatokban rejlene.
A fogyasztók bánatára, a legtöbb termék amit MLM üzletben árulnak bonyolultabb mint egy kávé. Képzelj el egy 70 éves disztribútort, aki a legújabb hordozható számítógépet akarja eladni neked, pedig csak onnan tudja, hogy melyik oldalára kell leülni, hogy az egyik világít. De nem is kell ennyire messzire menni... vajon hány Herbalife értékesítőnek van jártassága a táplálkozás tudomány terén (azon felül, hogy hogyan gyömöszölje bele a parizeres zsemlét a szájába).

Félrevezetett ügyfelek
Amikor valakinek a tudása hiányos ahhoz, hogy eladjon egy terméket, vagy üzleti lehetőséget, általában megpróbálják ezt az űrt betölteni valamivel, ami jól hangzik, de igazából megalapozatlan, légből kapott, vagy egyáltalán nem igaz. Úgy nehéz eladni valamit, hogy „- Nem tudom".
Ezt a próblémát nem feltétlenül az érdektelenség okozza az adott termékkel vagy üzleti lehetőséggel szemben. A legtöbb hagyományos cég etikára tanítja az alkalmazottait, ami nem akadályozza meg a nem etikus viselkedést, viszont segít azt megelőzni. A multi-level marketing cégek a nem etikus viselkedéssel nem foglalkoznak. Tehát ha az embernek meg is van a kellő ismerete az adott termékkel vagy üzleti lehetőséggel kapcsolatban, semmi sem akadályozza meg őt abban, hogy félrevezesse és átverje a felhasználóit.

Félrevezetett disztribútorok
Elfogadnál egy állásajánlatot egy cégtől akkor, ha tudnád, hogy nincs meg a megfelelő képzettséged a munka elvégzéséhez, és valószínűleg pár hónapon belül ki fognak rúgni. A legtöbb ember nem. De ez az igazság a multi-level marketinggel kapcsolatban. És ha ezt még párosítod az ész nélküli toborzó hozzáállással, akkor az emberek félrevezetése és abba a hitbe történő ringatása lesz a végeredmény, hogy ők is lehetnek sikeresek. Hogyan csinálják? A legtöbb embert nem csak motiválja a pénz, hanem kell nekik, szükségük van rá – ezáltal könnyű célpontjai az embereknek akik az „Álmot" árulják. Ki ne akarna több pénzt keresni, miközben kevesebbet dolgozik? Ez egy teljesen érthető vágy. De bármennyire is szeretnéd megváltoztatni a világgazdaság működését, nem annyira egyszerű az, mint ahogy azt elhitetik veled. És ha ezt nem hiszed el, kérdezd meg, hogy a disztribútoraik hány százaléka éri el ezt az „Álmot". A számok nem fognak hazudni...
Valójában az egyetlen mód, hogy az MLM cégek elhitessék veled, hogy sikeres leszel az az, hogy az álmaidat lebegtetik a szemed előtt, nem pedig a tényeket. Szereznek egy rettentő karizmatikus előadót, akitől majd nevetni, tapsolni és toporzékolni fog a közönség. Viszont ez alatt a szenzációs, megragadó és szórakoztató előadás alatt valymi kevés szó hangzik majd el arról, hogy mégis hogyan fog ez működni. Felnagyítják az álmokat, és lekicsinyítik az üzleti tervet. Ezután egy rakat embert hívnak ki a színpadra, akik elmondják mennyire nagyon sikeresek is ők. Miért? Mert ezek az ajánlások helyettesítik a tényeket. Egy ajánlás csak egy ember igaza, miközben egy statisztika az összes ember igaza. Ha idehozok 10 embert akik azt mondják, hogy mennyire nagyon szeretnek egy terméket, akkor elkezded elhinni, hogy az a termék a világon a legjobb. Viszont ha hozzáfűzöm, hogy 100-ból csak ez a 10 ember szereti ezt a terméket, akkor már tudni fogod, hogy az nem ér semmit.

Tönkrement kapcsolatok
Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, család) nem kifejezetten úgy épülnek fel, hogy kibírják az üzleti élet megpróbáltatásait. Ezt akkor tapasztalhatod meg a legjobban, ha képzetlen kereskedőként megpróbálod az „Álmot" rásózni a barátaidra, vagy a családodra. Ők vagy visszataszítónak fognak találni, amiért bele akarod őket rángatni valami átverésbe, vagy vakon követni fognak egy üzletbe, ami bukásra van ítélve. A nap végén megfizeted a viselkedésed árát azzal, hogy felégetted magad mögött a hidakat.

(Forrás: Amauri DaRocha - Multilevel Marketing: The Fundamental Truth)


FORRÁS: http://www.antimlm.hu/

anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu multilevel multi_level marketing

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://antimlm.blog.hu/api/trackback/id/tr45150829

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MLM bróker és hálózati ügynök munka - óvakodj! 2010.08.15. 01:42:39

A Kóklerbróker Blog a pénzügyi szolgáltatások és szolgáltatók elhajlásait, huncutságait, néha disznóságait szándékozik górcső alá venni. Óvunk a felesleges csalódásoktól, az ügyfélként és potenciális ügynökként elszenvedhető csalódásoktól. Az utóbbi id...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mark renton 2007.08.28. 14:26:26

Benézhetnél a VEBSO néven futó MLM cég körme alá is. Pár éve még nagyon nyomultak Magyarországon. Egy kamu állásinterjú kapcsán megpróbáltak beszervezni engem is, de azóta nem hallottam róluk.

Jó lenne egy leleplező blog, hogy valaki beépül egy MLM cégbe, és szépen naplót vezet az egészről. Az Index állja a felmerülő költségeket, és a végén még egy könyv változat is kijöhetne :)

urstupid 2007.08.28. 15:22:08

:)
Ha el tudod intézni az indexel, benne vagyok.

urstupid 2007.08.28. 15:23:46

Annyit még, a vebso az Amwayhez tartozik.

Don Zozi 2008.02.06. 15:33:52

urstupid!
:):)

Még csak most sikerült átolvasnom az írásaidat.
Jól sikerült átírnod egy vállalati tréning szövegét :):)
Eddig sem kételkedtem, de most már tényleg elhiszem, hogy nem hazudtál a munkádról.
Csak így tovább!

Don Zozi 2008.02.06. 15:34:58

Mármint az eső bekezdésre gondoltam.

gondolkodó 2008.07.01. 23:45:13

Te hogy tudsz ennyi butaságot kitalálni és leírni? Ezeknek a dolgoknak köze nincs a valósághoz...

angie\\\'s 2008.09.09. 21:09:07

Érdekes az írásod. De most az enyém is az lesz. Megismertem egy network-céget.(nem írok nevet,nem a reklám helye ez)Megtetszett a termék, mert olyan alapanyagból készül, amit elég jól ismerek. Ekkor még csak vásárlóként gondoltam magamra. Megmutatták a markentingtervet. Az mégjobban megtetszett-kicsit eltér attól, amit felvázoltál,meg amit itt ebben az országban eddig láttunk. Még mindig nem fűlött a fogam a networkerkedéshez. Elmentem egy business-fórumra, ahol sok érdekes dolgot hallottam a hálózatépítésről, direkt-marketingről.Többek közt azt is, amiről te írtál, hogy sok cég használ hasonló módszereket. Nem vagyok egy hiszékeny ember, úgyhogy mindennek utánajártam, amit mondtak.És padlót fogtam....szóval bemész a bankba az ügyfélszolishoz,mondjuk adatot javíttatni.Míg azt gondolod, hogy az ügyed intézése folyik, kb. 8 hitelkonstrukciót,6 befektetési tanácsot és etc. nyomnak az arcodba az ügyfélszolisok(akik egyébként nem erre a melóra gondoltak, mikor megpályázták az állást)mert ki van adva nekik, h heti hány szerződést kell "megcsinálniuk", hogy megkapják a fizujukat. Mindezt igen fika jutalékért.....meg már olyan bank is van(kis hazánk legnagyobbika) ahol fix már nincs is, csak ha teljesíted a "szintet".
Szóval akkor most ki az aki "bepaliz"?
Másik: Orvoslátogatók. Ismerős? Volt szerencsém végigkagylózni egy stratégiai megbeszélést, hogy mely településeken mely orvosokat szervezzenek maguk alá....jutalékért,persze,a látogatónak is, a dokinak is, csak az a nyomorult beteg nem kap semmit....azaz dehogynem, fasza kis mellékhatásokat...
Summa-summárum, networker lettem, mert ahogy körbenéztem, azt láttam, hogy minden mlm,és úgy döntöttem, ha mán lúd, akkó' legyen jó kövér.:-) Megjegyzem, elég korrekt céggel dolgozom,(barók a képzések, nem lehetetlen megcsinálni a marketintervet)itt csak a naggggyon hülye-lusta nem keres,de azt nem is akarja senki "beszervezni". Mer'ha neki nem megy, nekem se jó....ez az igazi mlm alapja.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.27. 20:59:55

Korrekt kis összefoglaló ez. Nekem mindig az volt a problémám ezekkel a dolgokkal, hogy csak annak hiszek, akire felnézek. Mégis olyanok rángattak el csellel ("új vállalkozásunk van", "tudnánk-e együtt dolgozni", "hasonló dolgokkal foglalkozom, partneri együttműködés" stb.) ilyen kis előadásokra, akik menedzserjelmezes bohócok voltak, nem tudtam rájuk felnézni. És folyamatosan az az érzésem, hogy félinformációkkal akarnak belőlem lelkesedést kiváltani. 5 éve volt az első ilyen. Többeket kérdeztem 1 év múlva, hogy mi a helyzet, a válasz az volt, hogy "már nem csináljuk".

Azt hiszem, 4-5 ilyen előadást ültem végig (nem önszántamból, mindig váratlanul ért, ami történt), az utolsót már nagyon dühösen és támadóan, mert megint valami wannabe próbálta bemesélni, hogy nekem milyen jó lesz, miközben éreztem, hogy pillanatnyilag én állok jobban/nyerésre. Azóta lehet, hogy milliókat keres 0 munkával, nem tudom. Ha esetleg 10-15 szinttel a feje fölül leereszkedett volna valaki valaha, hogy beetessen, talán ráharapok. A gyenge képességű emberek ebből ugyanúgy nem jutnak előrébb, mint másból, a jóképességűek pedig bármivel foglalkoznak, működni fog. Azóta sikerült 2-3 újabb előadást hárítanom, már megismerem, hova nem szabad elmenni. Tudom, tudom, emiatt lemaradok életem lehetőségéről :))) Érdekes, hogy mindig az MLM aljának van a legnagyobb hangja és legnagyobb hite. Aki diszkréten fel tud építeni egy csapatot, és még a barátai sem utálják meg érte, abban a hit nyilván megmarad, de valahogy a hangját én nem hallom. Miért nincs egy ilyen ismerősöm? Miért nem környékez meg végre egy olyan, akiben meglátom az én MLM stílusomat? Miért mindig csak esetlen, könnyű út után kutakodó huszonéveik elején járó érettségi öltönyös barnacipős hülyegyerekekkel futottam össze?

Mi lesz így az MLM-mel? A végén kimaradok belőle! Tessék jobban előretolni a sikerembereket, lássuk azokat a példaképeket, szükségünk van rájuk! Különben kényetelen leszek egész életemben a jó képességeimből busásan megélni, és csak rengeteg szabadidőm lesz, nem pedig TEMÉRDEK. Ez egy segélykiáltás. Vegyetek bele! Köszi.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2008.12.27. 21:10:10

Amúgy meg az erről való vitázás azért nagyon nehézkes, mert:

1) A vita már eleve egy ilyen "rakjuk ki a faszunkat, és nézzük meg, kié a hosszabb" dolog, ha mindenki bemondaná egyből, mennyit keres és mennyi munkával, akkor működne, mindenki tudná hogy kell-e maradnia vagy nem. De ez nem valami kulturált dolog. Így viszont ködösen fogalmazva próbálja saját vágyálmát ráerőltetni az előadó olyanokra, akik azt már akár túlszárnyalták, vagy akiknek amúgy sincs esélye.

2) Természetes, hogy megsértődik az MLM-ellenes, ha MLM-re csábítják. Már elért valamit, képessége, szaktudása, tudása van, nem esik jól, hogy ezek felhasználása nélkül bátorítják pénzkeresésre, és annak ténye sem, hogy amúgy ezek nélkül állítólag lehet keresni.

3) természetes, hogy megsértődik az MLM-hívő, ha le akarják beszélni, és támadják a hitét. Hiszen éppen érezheti magát, mint egy Paul McCartney, akinek szülei a beatzenélésről próbálják lebeszélni, pedig lám később mi lett belőle. Álmát tipornák, amit joggal nem tűr el, mikor végre lelkesedést, esélyt, tettvágyat, feladatot talált valamiben.

Komolyan annak örülnék a legjobban, ha jó pár embert lebeszélhetnék erről, és amíg ezt teszem, valaki engem rábeszélne az MLM-re. Térfélcsere. Az azt jelentené, hogy mi emberek tényleg tudunk (akár manipulatívan, de színvonalasan) beszélgetni egymással.

daBEERDRiNKeR 2009.01.04. 00:54:36

neways a siker, már weben is terjesztik az igét!

alomelet.com/
nocititka.com/

ha urstupid mester még életben van és nem bukott le az előző beépülés óta megereszthetne egy regisztrációt a 2 link közül mondjuk a felsőn. Kiváncsilennék mennyi a valóságtartalma annak amit az oldalukon mutatnak...

Vaillant 2009.01.05. 01:48:46

urstupid mester elmenekült már, látva, hogy szél ellen nem érdemes pisilni... vagy lecsukták valótlanságok állítása és hitelrontás miatt... persze, az sem lehetetlen, hogy valamelyik korrekt mlm-hez csatlakozva bőszen építi az üzletét s a jövőjét egészen másként látja már, mint annakelőtte...

angie\\\'s 2009.01.07. 08:40:40

@daBEERDRiNKeR: Ránéztem a felső linkre. A prezik közül az üzleti prezinél már van is egy óriási át..szás. Min.200 hívás 150 igen-ért?Meg egy lóf.szt. Kb. 25 igent kapsz ennyi hívásból, és ebből kb.10 jön el meghallgatni a prezidet,ebből kb. 3-5 lép be.....számolj. Mennyit költöttél erre, és a prezire való eljutásra, + egy kis kávé,ásványvíz,etc. És mennyi lesz a jutalékod? (és optimistán nézem az érdeklődést). A másik linket még nem néztem.

angie\\\'s 2009.01.07. 08:55:47

@angie\\\'s: Háát, akkor próbálkozz sztem, ha jó nagy a kapcsolati tőkéd (min. 500 ember) és hiteles vagy (jó cuccok, jó kocsi,jó kommunikációs készség,esetleg ismertség).Bár ezek birtokában nem biztos, hogy szükséged van az mlm-re.:-)

2012.03.25. 17:06:51

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/

Tomé 2013.04.30. 15:53:54

Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050
süti beállítások módosítása