Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anti-MLM

Mostanában egyre inkább terjedőben vannak korunk rákfenéi - a "legyünk gazdagok, és ne dolgozzunk" életérzés - a Muli-Level Marketing cégek, az ismertek közt az FLP és az Amway. Ez a blog ellenzi ezt sarlatánkodást. Érveket, indoklásokat várok pro és kontra, természetesen a blog bejegyzései az MLM ellen fognak szólni, ellenben senkit nem moderálunk ki, ha a véleményét konszolidáltan tárja elő. Az vezető blogger: urstupid. Kellemes időtöltést.

Hozzászólások

  • hjbio: Szüksége van-e kölcsönre az adósság rendezéséhez vagy a számlák kifizetéséhez? A bankjai és más pé... (2020.11.04. 23:19) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:29) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:28) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van üzleti kölcsönre vagy személyes kölcsönre. Itt gyorshitelt kérhet és könnyedén megsze... (2020.05.11. 19:47) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Speed Runner Szeged: @Attila: De bizony kereshetsz többet mint a feletted lévő! Pont ez a jó benne! Ha többet keresel m... (2019.03.07. 21:45) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Reactor: @szecsuáni csirke: Akkor hadd tegyem fel a kérdést. Ha ennyire übercsúcskirály megamódszer az MLM,... (2017.06.29. 21:36) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • szecsuáni csirke: Kommentek nagyrészét elolvastam és igazából egyet is értek azokkal akik az mlm cégeket leszólják, ... (2013.09.11. 12:48) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Tapasztalat: Az Amway MLM céget majdnem betiltották Nagy Britániában. Az Amway UK halálközeli tapasztalata Am... (2013.08.19. 21:47) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @laduczky: Azt hiszem már megadták egy másik fórumon, hogy a Touch doboz tartalmazza általában ez... (2013.05.16. 23:16) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • laduczky: @sasmadar77: Üdv. Valaki esetleg meg tudná mondani mely FLP-s termékek a legkelendőbbek,amikre a... (2013.05.12. 08:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-NE... (2013.04.30. 15:53) Egy jó kis leírás az MLMről
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-N... (2013.04.30. 15:52) Beépülés
  • Tomé: Sziasztok! Készítettem egy MLM ellenes facebook csoportot (sajnos eddig ilyen még nem volt Magyaro... (2013.04.27. 18:39) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Voldi: "Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, csa... (2013.04.07. 15:30) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @carcarias: Nagyon ügyes vagy. Bár azt hittem többet is tudsz ennél. :) (2013.02.08. 00:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: És szopkodod közben berkics kis fonnyadt pöcsét,amiért biztos még te fizetsz neki.. ... (2013.02.07. 08:21) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Látom nagyon színvonalas vagy. Értelmeset nem tudsz írni így csak a személyeskedés m... (2013.02.03. 21:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Szopkodd csak a buznyák berkics faszát,az neked való,tuti ugyanolyan buzeráns vagy m... (2013.02.03. 21:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Ügyes vagy gratulálok nálam biztos jobban nya... akarom mondani takarítasz, írni nem... (2013.02.02. 22:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Csupat kettessel,ez mit jelent seggnyaló? :)) Te beszélsz helyesírásról? :) Menjél ... (2013.02.02. 19:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Utolsó 20

Linkblog

Visszatérés

2007.08.28. 01:55 | urstupid | 101 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Akik olvassák a blogot, biztosan észreveszik a pár hónapos kihagyást.
Most azért kezdtem újra, mert egyik közeli barátomat megfertőzte egy közös csaj ismerősünk a Neways nevű MLM csalással.
És bár eddig az összes mlmes ajánlatott visszautasította, most valamiért erre azt mondja, hogy: "a legjobb dolog, és van benne fantázia".
Elképesztő, bármit mondok neki, mintha agymosást végeztek volna rajta...sőt, azt végeztek...

Neki és nektek egy fordítás a wikipediaról

Tíz kritika
  1. Az emberek 99.9%-a, akik csatlakoznak MLM-cégekhez, sohasem profitálnak belőlük. A veszteségek olyan nagyok, hogy ezek a sémák nem nevezhetők legitim üzleti lehetőségeknek.
  2. Megnyerni a jelentkezőt a csatlakozásra, amelyikben gyakorlatilag mindenki veszíteni fog, csak becsapással lehetséges. A szervezők sosem mondják el az igazságot.
  3. A csúcson levők alapvető tényeket hallgatnak el az új tagoktól, mint pl. az átlagos jövedelem, a költségek, a fluktuáció aránya, és hogy milyen sok bónuszt kapnak ők ott fent. Nem mondják el, hogy honnan is jön valójában a pénzük, ami legtöbbször az oktató anyagok eladásából vagy más országbeli szervezésekből származik.
  4. Nagyon kevés terméket adnak el végfelhasználóknak. Azok, akik megveszik, inkább egy "üzleti lehetőség" miatt teszik ezt. Ezért ez az üzlet nem valódi direkt eladás (direct selling), hanem inkább egy hamis üzleti lehetőség reklámozása.
  5. Az emberek több mint 50%-a kilép már az első évben. Ezért pusztán a beszervezésből pénzt szerezni hosszú és költséges fáradozás. Amikor valaki elindul hálót építeni, már ő maga is egy hatalmas alsóvonal legalján van. Csak kevesen juthatnak fel magasabb szintre.
  6. Azon kevesek, akik a piramis csúcsán indultak, vagy az a néhány, aki felmászott a csúcsra, közvetlenül a legutoljára csatlakozott, veszteséget elszenvedő tagoktól szerezték a pénzüket.
  7. A motivációs előadások, könyvek, és kazetták egy titkos üzlet részei, amit a piramis szervezői futtatnak. A megvásárolt eszközök nem növelik a tagok esélyét a sikerre, mindez csak hozzáadódik veszteségeikhez.
  8. A tagok ezekkel az eszközökkel nem lesznek feltétlenül sikeresek az MLM-üzletben, inkább csak elköltik a pénzüket ezekre a dolgokra. Azt bizonygatják nekik, hogy sikeresek lesznek, és ez az üzlet nagy lehetőség a számukra, azonban ez mind hamis állítás.
  9. Ezek a sémák évente egyre több embert vonzanak magukhoz, de sokan ki is lépnek. Több évig működhetnek egy területen, mielőtt elindulnának más területek felé újabb embereket toborozni (telítődés). Ahogy a működésük hosszabbodik, egyre több embert ér kár.
  10. Az, hogy valami törvényes, még nem jelenti azt, pénzt lehet keresni vele.

 

Öt jellemző a termék alapú piramisjáték felismeréséhez

  1. A beszervezhető tagok száma korlátlan, végtelen láncot alkothatnak kiképzett és motivált tagok tagjainak a tagjai…..
  2. Előrejutás a többszintű „forgalmazó” hierarchiában csak új tagok toborzásával lehetséges, nem pedig kinevezéssel vagy előléptetéssel (mint a direkt forgalmazó cégeknél).
  3. A „fizess, hogy játssz” kiegészül az ösztönző vásárlással (az MLM megöli saját kisker piacát). Rendszeres időszakonként minimum vásárlás a termékekből és az oktatási eszközökből az előrejutás és a nagyobb bonus miatt. A leszakadó (breakaway) kompenzációs rendszer különösen kizsákmányoló.
  4. Az MLM cég több forgalmazói szintnek fizet jutalékot és bonust, mint az valójában indolkolt lenne. (több mint 5 szintnek) A hagyományos cégek 5 szinttel fedik le ezt a területet: branch, district, regional, national, and international sales managers.
  5. A cég eladásonkénti kifizetése a felső vonalnak egyenlő vagy meghaladja a személyenkénti eladást, ami inkább az újabb tagtoborzást ösztönzi, mint a kisker eladást. Jobban járok, ha új tagokat szervezek magam alá, mintha termékeket adnák el.

Ha mind az 5 feltétel megtalálható egy MLM-ben, akkor a tagok 99.9%-a elveszti a pénzét, ami rosszabb még a termék nélküli piramisoknál is, ahol „csak” 87.5-93.3%-os a veszteség.

 

Tipikus reklámfogások a beszervezős MLM-ben

A beszervezős MLM egy multi-level marketing program, amely jobban díjazza az agresszív beszervezést, mint a közvetlen értékesítést a valódi fogyasztóknak.

A beszervező MLM állításai

Az MLM-állítás kritikája

Nagyszerű jövedelemlehetőségek.

Az MLM tagok 99%-a veszít.

Mindenki csinálhatja, pénzt kereshet vele.

Csak a csúcson levők profitálnak belőle, az alattuk levők 99%-a pénzt veszít.

Az átlagos jövedelmet magas jövedelemnek tünteti fel.

Az átlagos jövedelem bemutatása teljes félrevezetés.

A kisker áron eladott termékek szép hasznot hoznak.

Piramison kívül ritkán adnak el terméket a magas ára miatt, azaz kisker forgalmazás gyakorlatilag alig van, így a kisker haszon szinte sosem realizálódik.

Törvényes üzletként mutatják be, „nem piramisjáték”.

A termék alapú piramisjátékok a legszélsőségesebb fajtái a piramis-sémáknak, a legnagyobb 99.9%-os veszteségi rátával, ami rosszabb arány még a termék nélküli piramisoknál is! De még a szerencsejátékoknál is!

Napi 1-2 órai munkával felépíthető a jogdíjas (passzív) jövedelem, ami nagyobb szabadságot eredményez, kiléphetsz a munkahelyről, több időt tölthetsz a családdal…

Rengeteg időt visz el a lemorzsolódó tagok folyamatos pótlása, sok új jelentkezőt kell megtéveszteni, hogy elhiggyék, ez egy jövedelmi forrás. A jelentkezők csak a felsővonal jövedelmét fogják hízlalni.

A munkaerő piac-nem biztonságos, a részvénypiac még zavarosabb, az MLM nagyobb biztonságot és tartós jövedelmet ígér.

Az MLM rizikósabb, bármelyik részvénypiacnál vagy a munkaerő-piacnál. Összehasonlítva még a szerencsejáték is biztonságosabb befektetés.

Ha nem lenne legális az MLM, már rég leállították volna.

A törvényi büntetés inkább reaktív (visszaható, utólag reagáló) a fehér-galléros bűnöknél és a fogyasztóvédelemnél, mint proaktív (megelőző). Amíg az áldozatok úgyszólván sohasem reklamálnak/panaszkodnak, a törvény magától csak nagyritkán csap le a legrosszabb piramis-sémákra.

Bármelyik üzletbe időt és pénzt kell fektetni. (Néhány MLM tag többezer dollárt invesztál folyamatosan éveken keresztül, amíg el nem veszti minden pénzét.)

A legális direkt értékesítő cégek ügynökei nem mindig halmoznak fel raktárkészletet. Az ösztönző „fizess, hogy játszhass” vásárlás csupán álcázás a piramis-sémában. Nagyobb befektetés, nagyobb veszteség.

Felhasználhatja az időt egyéb üzletépítésre, ez nem a hirtelen meggazdagodás útja, hanem normál üzleti program, ne várjon gyors sikert.

A szervezők úgy adják el a tagoknak a marketing tervet, mint egy üzletet, de úgy védik a tekintélyét, mintha direkt eladás lenne. A direkt értékesítő ügynök rögtön megkapja a jutalékát az eladás után, nem kell várnia hónapokig vagy évekig, hogy észrevegye, hogy a jutaléka meghaladja a költségeit.

Nem szükséges az eladás! Elég alkalmazni a másolódás elvét.

Az eladás be is fejeződik az új tagok beszervezésével, akik folyamatos vásárlással „játsszák a játékot”. A beszervező nemcsak „másolódik”, hanem be is csap/ámít másokat!

Az MLM a jövő!

Már évtizedek óta ezt mondják, de a részesedése a kereskedelemben kb. 1% lehet. Az MLM őshazájában, az USÁ-ban sem több ennél!

Telítődés sohasem jön létre. A körforgás, mint bármilyen üzletben, realitás. A mi MLM rendszerünkben világméretű növekedés tapasztalható. Kapcsolódjon be az elsők között ebbe a nagyszerű növekedési lehetőségbe!

Az MLM termékek nagy részét a belépő tagok veszik meg. (Kevés hagyományos vásárló is akadhat.) Amióta az emberek észrevették, hogy a lehetőségek lecsökkennek minden új belépő „forgalmazóval”, a telítődés valóban fennáll, ezért megköveteli a szervezőktől, hogy újabb beszervezéseket indítsanak más földrajzilag távolabbi hely felé (nemzetközi szponzorálás). Igy az MLM rendszerek gyorsan átalakulnak Ponzi-sémává (sima pilótajáték), megkövetelve, hogy újabb piacokat vagy újabb termék részlegeket nyissanak. Az új tagok folyamatos belépése (pezsgése) megszokott dolog.

Egy nagyszerű támogató csapathoz fogsz tartozni!

Néhány MLM/rendszer úgy működik, mint egy szekta, „velünk vagy ellenünk” mentalitással. Megfigyelhető, hogy milyen gyorsan kiközösíti a csapat a kilépőt, és azt, aki kedvezőtlen információt fedez fel a módszer törvényességét illetően.

A legjobb termékeket fogod ajánlani az embereknek, amik elősegitík megőrizni az egészéségüket.

A termékek ügyesen álcázott közvetítő eszközök, amik a csereforgalmat szolgálják a termék alapú piramisban.

Gyors ütemben nő az igény ezekre a termékekre, szinte magukat adják el.

A termékek eladása forgalmazók által vezérelt, nem pedig a piac által. A legtöbb terméket az új belépők veszik meg, hogy „előnyös helyzetben lépjenek be”.

A termékünk egyedi és fogyócikk, ami tökéletes az ismétlődö eladásra.

Az MLM/termékek tipikus „szellemi bájitalok”. A titkos formulák csak elfedik azt a tényt, hogy drágák a termékek, ezért nem versenyezhetnek a normál piacon.

Adj magadnak esélyt, hogy másolhatsz egy működő üzletet. Hozz 5 embert, aki megveszi a belépő csomagot, és továbbmásolják a sémát. Havonta rendelj termékeket és nemsokára nagy jutalékot is kapsz.

Ez az a módszer, ahogy az MLM rendszerek összehozzák a vagyont a csúcson lévőknek. Azok a jutalékok, ami az üzletük éltető eleme, a kezdő és a folyamatos „forgalmazói” vásárlásokból származik. Ha elvesszük a tagok vásárlási indítékait (kilépés a mókuskerékből), ezek a cégek úgy omlanak össze, mint a kártyavár.

Az „eszközeink a sikerre”, verhetetlenek. Jelentkezz a szemináriumokra és a konferenciákra, vásárold a könyveinket és kazettáinkat, hogy sikered legyen ebben az üzletben.

A segédeszköz-üzlet piramis a piramisban. Ez az árnyék-piramis egy jövedelmező bevételi forrás azoknak a csúcson levőknek, akik ezekkel az „eszközökkel” biztositják az alsó vonaluk sikerét, akik igy újra áldozatokká válnak, amikor megveszik a motivációs anyagokat.

Az MLM olyan mint a biztosítás, a befektetés, feltalálás, színjátszás ahol a kemény munkáért jogdíjas jövedelem jár az életed hátralevő részében. Fiatalon nyugdíjba mehetsz, utazhatsz, stb.

Az MLM több, mint hazárdjáték a jogdíjas jövedelemért, ez a „valamit a semmiért” csábítás lelkiállapota, az MLM/szenvedélybetegséget már megfigyeltek sok „valódi MLM hívőn”.

Segíteni fogsz a barátaidnak és a családodnak, ha beszervezed őket az alsóvonaladba.

Inkább csak kizsákmányolod őket, mint segítenél rajtuk, más szóval elpazarlod a társadalmi tőkédet.

forrás: wikipedia, http://www.falseprofits.com/Americanscam.html


anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://antimlm.blog.hu/api/trackback/id/tr98150818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

urstupid 2007.08.28. 12:21:34

Oké, nem én követtem el. Csak ráakadtam a wikipedián.

Balázs 2007.08.28. 12:40:42

Túl általános, tele nevetséges dolgokkal :D 1%??? Fogkrém árulásban lehet... Persze vannak benne igazsagok is. Megkérdezhetem hogy a kopizó mivel tengeti életét?

urstupid 2007.08.28. 12:47:02

Igen, az MLM tényleg ilyen. Túl általános, tele nevetséges dolgokkal.
Persze vannak benne igazságok is.

Én mivel tengetem az életem? Kommunikációs igazgató vagyok a Vodafone-nál...

kleitosz 2007.08.28. 13:11:34

urstupid!

Te nem kommunikációs igazgató vagy, hanem egy jellemtelen (talán) ember!Egyébként, a Vodafone az egyik nagy mlm céggel igen szoros kapcsolatban van. Értékesítenek Nektek. Én a főnököd helyében, ha tényleg ott dolgozol, és nem hazudsz megint, úgy kivágnálak, hogy a lábad sem érné a földet. Mikor dolgozol, akárhol vagy, ha ilyesmire van időd! Nekem van időm írni, mert mlm-ben dolgozom!!! Üdv.

pbg 2007.08.28. 13:18:48

Azert jellemtelen mert kritizal valamit? Ugyan nojunk mar fel. Inkabb a te stilusod nevetseges. Koszonjuk a forditast, hatha igy tobb ember jon ra, mekkora atvagas az mlm biznisz.

hefe 2007.08.28. 13:38:24

urstupid!

sok évvel ezelőtt bedolgoztam (informatikai vonalon) egy igazi piramis/MLM-es társaságnak. egy-két év alatt építették fel a piramisjátékot, profi szintre pénzt, energiát nem spórolva
majd mikor már forró volt a talaj a sok feljelentés miatt leléptek a befizetett dollár vagyonokkal. a szép az egészben az volt, hogy kb. ua. a csapat kétszer csinálta meg a piramist más termékekkel de ugyanazzal a sémával, majd ezután külföldre távoztak!

érdekes volt közelről látni, hogy hogyan manipulálják a közönséget a meetingjeiken és a sok nyugdíjas, fiatal főiskolás és vidéki munkanélküli hogyan csengette be utolsó forintját, sőt még a teljes ismerősi körét rászedte, hogy ők is bebukják.

A hatóságok már mindig csak a végkifejletnél léptek közbe amikorra óriási összegeket ért el a befizetés.

Pedig nem kellett sok ész ahhoz, hogy bárki belássa, hogy a dolog miről szól. De csak ha a közelmúltban megszűnt ilferróra gondolunk akkor is láthatjuk, hogy a hiszékeny emberek tömege simán bepalizható, sőt mint ez utóbbi esetben történt egy kis odafigyeléssel még az is megszervezhető, hogy az egész ne legyen bűncselekmény!

Archenemy 2007.08.28. 13:43:19

En mar hallottam egy emberrol, aki sikeres lett MLM-ben (ismeros ismerose...). Cserebe hallottam es lattam tucatnyit, aki nem. 99%-1% azert kicsit durva, en olyan 95% - 5%-ra tennem. Az a baj, hogy alt. a gyenge akaratu, jovokep nelkuli, vagy bizonytalan embereket vonjak bele "az uzletbe" hasonlo tarsaik... bocs minden mlm-ezotol, de a szemelyes tapasztalataim ezek.

sh@ 2007.08.28. 13:51:07

Engem egy foiskolas tankortarsam probalt a par evvel az allamvizsga utan bepalizni.. mar-mar riaszto volt, ahogy egyre eroszakosabban nyomult, minel inkabb hatarozottan kozoltem ,hogy nem erdekel, es nem latom ertelmet. Ez a "de csak neked akarok jot, tok jo lesz neked, csomo fiatal ember, napi par ora munka, de nem csak MLM, tok jo dolog lesz, ertsd mar meg".. aztan, mikor egyszer csak nem valaszoltam tobbet az e-mailjeire, nyugi lett nagysokara.
Az emberi butasag vegtelen :(

Total 2007.08.28. 13:54:23

Remek ez a blog.
Csak ki kellet rakni az Indexre. :)

(Az mondjuk érdekelne a többször leírt 99,9%-os lemorzsolódási értéket ki számolta ki.)

És persze már meg is jelent a lehengerlő, megcáfolhatattlan érveivel az első lúzer, Kleitosz!

felhaborodott 2007.08.28. 13:56:21

Meg ott vannak a legálisan működő uzsorás cégek 400% THM -el. Bugyuta reklámokkal, nem várt kiadás, kérj kölcsön, majd évvégén fizesd ki a 4x -esét. Nullázd le a családot, mert a gyerekek nőnek. ”Nyaralj hitelből!!” Ilyen cégek egy normális országban nem működhetnének. Az általános iskolában meg kötelező óraszámban kéne tanítani az alapvető gazdasági ismereteket.
Meg kell tanulni egy régi mondást: ingyen ebéd nincsen!
Üdv

Béci 2007.08.28. 14:00:04

Kleitosz,

Te egy agymosott, hülye vagy. Sajnállak. Ennyi.
Csak egy apróság a nagy bizniszben fizetsz adót és van TB?

felhaborodott 2007.08.28. 14:01:53

Meg ott vannak a legálisan működő uzsorás cégek 400% THM -el. Bugyuta reklámokkal, nem várt kiadás, kérj kölcsön, majd évvégén fizesd ki a 4x -esét. Nullázd le a családot, mert a gyerekek nőnek. ”Nyaralj hitelből!!” Ilyen cégek egy normális országban nem működhetnének. Az általános iskolában meg kötelező óraszámban kéne tanítani az alapvető gazdasági ismereteket.
Meg kell tanulni egy régi mondást: ingyen ebéd nincsen!
Üdv

accor · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/150818 2007.08.28. 14:26:29

Engem 1 ilyen MLM cég 17 évesen szervezett be ... ez 5 éve volt...
ma 22 vagyok nem vagyok egyetemista ,nem dolgozok napi 8 órát sem...
és kb 2000 eurót keresek ebből az MLM cégből....most akkor engem átvertek ???? vagy mi van....lehet hogy én vagyok az 1 %

ja még egy dolog ..ugye a piramisrendszerek lehúzzák az embereket , tehát valahol ezek illegálisak ....elég béna a magyar hatóság ,hogy az elmult 16 évben nem talált ellenük semmit amivel börtönbe juttathatná az egész tolvaj bandát! hahahahahaha

kleitosz 2007.08.28. 14:29:44

Béci!!!! Bécike!!!!
honnan ez a nagy öntudat! melyik hitelintézettől vagy ilyen magabiztos? Te vagy a "népért síró, bús bocskoros nemes"? Adó? TB? Fizetek öcsén, nagyságrenddel többet, mint Te!!! De azért üdvözöllek!

kleitosz 2007.08.28. 14:34:24

Accor!

Fiammá fogadlak!!!!!

Üdv.: Kleitosz

kleitosz 2007.08.28. 14:37:00

Totál!

Tőled ez dícséret!
A "megcáfolhatatlan" egy "t"!

Balazs 2007.08.28. 14:37:13

Beirni barki beirhatja, hogy ennyimegennyi penzt keres ezzel meg azzal. Szoval ez se nem bizonyitek se nem gyoz meg senkit. Most irjam le en is, hogy becsuletes meloval normalisan megelek, es sose szagoltam mlm-et es nem is fogok? Minek, senkit sem erdekel :)))

PS erdekes a stilusa az mlm-et magasztalo emberkeknek. Csak nekem tunik fel ez az azonnal ugrunk ha valami rosszat mondanak a rendszerre duma? Meg a gunyoros hangnem? Annyira jellemzo ez ebben az orszagban.

aladár 2007.08.28. 14:39:08

Kedveseim,

valamit nagyon nem értek. Az MLM kezd hasonlatossá vállni Magyarországon a focihoz, és a politikához. Mindenki beszél róla, van véleménye, depláne nagyon ért hozzá, de igen kevesen ismerik a belső összefüggéseit, működési elvét. Nagy bátorságra vall kedves Vodafone kommunikációs igazgató, hogy kívűlről, a partvonalról osztod az igét félinformációk alapján. Nem tudom hogyan fogadnál kritikát egy fodrásztól (és most és itt kérek elnézést az általam nagyon tisztelt fodrászoktól, csak hirtelen ez jutott most eszembe) ha az Vodafone kommunikációs stratégiájáról, illetve a stratégia helyességéről, a megjelenésekről fogalmazna meg kritikát félinformációk alapján.
Szépen kérlek benneteket, próbáljatok olyan dolgokról vitázni, (a kor szellemének megfelelően blogolni) amiről megalapozott véleményetek van. Félinformációk alapján csúnyán félre tud csúszni a legjobb kezdeményezés is (mindamellett egy anti-MLM blogot nem feltétlenül sorolnék ebbe a kategóriába).

Rólam annyit, hogy amellett, hogy a társadalom perifériájára szorultam, és utolsó szalmaszálként kapaszkodom az MLM-es munkába, mindamellett vezérigazgatóskodom egy közepes nagyságú termelő vállalatnál, tizenéves big 4 könyvvizsgálói múlttal.

Üdv. és szép napot mindenkinek

kleitosz 2007.08.28. 14:41:48

pbg!

A kritika, és az intrika két különböző doldg! Kritizálni azt lehet, amit ismersz, az intrika rosszindulat! És ok. nőjünk fel!!! Te is !
Üdv.:Kleitosz

Béci 2007.08.28. 14:42:28

Accor,

Neked is csak ilyen alap dolgokat tudok feltenni:
Fizetsz adót? Van TB? Mert ha nem akkor adót csalsz. Az a 2000 Euro, ha mindent fizetnének utánad máris csak kb. 700 lenne. Gondolom most jön a nagy okos válasz „és akkor mi van”.
1, Az Én és a többi becsületes ember adójából tartank el, és használsz egy csomó mindent, amit mi fizetünk.
2, Amikor majd, nem fog menni a dolog mondjuk 10 év múlva, akkor az mi adónkból fogják fizetni a munkanélküli segélyedet, és amire olyan büszke vagy hogy semmit nem végeztél, akkor majd szívni fogsz.
3, Ha beteg leszel, ne agy Isten hosszabb távra mondjuk, pár évre akkor rámegy az összes pénzed, és az életbenntartásodat megint ki fogja fizetni? Persze mi.
4, Nem lesz nyugdíjad, (persze lehet, hogy akkorra már milliomos leszel és nem fog kelleni, bár efelől vannak kétségeim), ki fog neked segélyt adni?
És ha most azzal jössz, hogy persze, hogy van minden akkor legyen annyi vér a …., hogy megadod a TB számod és pillanatok alatt utánanézek, és megírom ide, hogy is a helyzet.

Utolsó dolog. Attól még, hogy most nem kapnak el, attól még bűncselekmény, és a 2000Euro havid alapján kicsi vagy hogy ezt megúszd.

Tibivagyokmeg 2007.08.28. 14:46:16

En 13ezer eurot keresek havonta az MLM-elemmel, Kleitoszt en szerveztem be anno, accor pedig a fiam.

B 2007.08.28. 14:46:53

Normalis orszagban nem azzal lenne a baj. hogy lehet 400% THM-re hitelezni (ez persze nem azt jelenti, hogy 4x-eset fizeted vissza, mert a futamido nem eri el az egy evet). Az a baj, h az iskolaban pl. a delkamboszai vagy orosz nepdalok helyett nem gazdasagi ismereteket oktatnak. Mert mindent lehet nekem, de nem minden hasznal.

kleitosz 2007.08.28. 14:47:23

pbg!
javítás: nem doldg, hanem dolog!

pbg 2007.08.28. 14:51:17

kleitosz: koszi, mar akartak beszervezni, es van ismerosi korben aki mar aldozatul esett. Ezt ugy veszem, hogy nem ismeretlenul ugatom a holdat.

kleitosz 2007.08.28. 14:56:18

béci!

Te fenyegetőzöl!!! Te vissza akarsz élni a pozicióddal!!! Mi az, hogy megnézed a TB száma alapján a dolgait? Ehhez nem vér kell a ...., hanem egy adag rosszindulat! De ha megadnánk, megtudnád, hogy mennyit keresünk, és ellenállhatatlan kényszert érzel majd, hogy belépj. És nem akarunk neked rosszat. De kérlek próbáld kihámozni az érdemi részt. Fog ez menni neked, hisz a TB számot is le tudod nyomozni.

Balazs 2007.08.28. 14:57:37

Nincs itt semmi visszaeles vagy fenyegetozes, a TB adatbazis nyilvanos, egy telefonhivassal barkirol megmondod a TAJ szama alapjan, hogy fizetnek-e utana TB0-t.

Maradok tisztelettel..
Balazs

Balazs 2007.08.28. 14:59:19

Ja es nem jonne ra arra, hogy mennyit keresel, talan mar talalkoztal ezzel a telefonos szolgaltatassal, ahogyan a korzeti doki is lekerdezi, hogy jogosult vagy-e az ellatasra: egy gephang annyit mond, hogy fizetnek-e ezutan a TAJ utan jarulekot, vagy sem.

kleitosz 2007.08.28. 15:04:53

pbg!

Azt hiszem Te tárgyalóképes vagy, és most komolyan. Lehet, hogy nem ismeretlenül, de lehet, hogy kevés az információd. Én EGY mlm cégről beszélek, mert abban vagyok. És nem látom, hogy a tagok elégedetlenek lennének, még az alsóbb vonalak sem. Aki dolgozik megél, úgy hogy nem csap be senkit. Aki nem dolgozik, csak várja, hogy dolgozzanak helyette, máshol sem él meg. Egyébként amit ajánlok, vállalom érte a felelőséget!
Őszinte tisztelettel: Kleitosz

accor · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/150818 2007.08.28. 15:12:02

Köszönöm Balázs !

accor ezek szerint én vagyok a maradék 1%! :)
mert másba már nem lehet belekötni....ugyebár

Tehát éles, ahogy védik az MLM cégeket (nem a tükör vágott meg amit eléd tartanak az emberek?) kapaszkodj ..mindeki ugrik, ha lehuzzák a hivatását vagy az amiben hisz....csak vannak akik emiadt felgyujtják az MTV-t ,összevernek egy focicsapatot stb ....mi csak inteligensen visszadobjuk a labdát!

a rekettyés 2007.08.28. 15:14:50

OOO szépséges szép MLM-renszer és azok a csodálatos cégek. A szcientologia igazi melegágya...

kleitosz 2007.08.28. 15:16:24

Balázs!

Írod, érdekes a stílusa az mlm-et magasztaló embereknek! "azonnal ugrunk, ha rosszat mondanak a rendszerre", és gunyoros a hangnem! Idézek:
béci: "kleitosz te egy agymosott hülye vagy"
totál: "lehengerlő első lúzer"!
Akkor most ki ugrik?

Tibivagyokmeg 2007.08.28. 15:17:52

lehetne intelligensebben is

Old IBO 2007.08.28. 15:20:27

Az MLM körül túl sok az érzelem, és túl kevés a hozzáértés. Ugyanez igaz a felsorolt ellenérvekre is: féligazság.
Az helyzet viszont az, hogy nem lehet általánosítani. Én úgy látom, hogy 5-6 MLM cégből 1 alkalmas értelmes üzletépítésre, 2-3 rendelkezik valóban jó termékkel, a többit meg messze el kell kerülni. Elég világosan megvannak azok az elvek, melyek segítenek megkülönböztetni a piramisjátékos MLM-et, a használhatótól. Csak sajnos kevesen ismerik ezeket. Egy megfelelő MLM-mel valóban lehet nagy üzletet, sok pénzt és passzív jövedelmet csinálni, mégpedig úgy, hogy az éves kilépési ráta kevesebb, mint 20%. (Szerintem ez a siker egyik feltétele). De érteni kell hozzá, és ami még lényegesebb: sokat kell dolgozni. Ez sokaknak nem megy.
Amúgy nem szabad elfelejteni, hogy nem csak pénzért lehet MLM tag valaki. Lehet, hogy imádja a termékeket, azért csatlakozik. Egy jó MLM esetében 10 belépőből 2 fog elkezdeni üzletet építeni, és abból 1 lesz sikeres. A többi 8-ból 2-3 fog pár év alatt kilépni. A termékforgalmazói forgalom nagyjából a fele a teljes forgalomnak, a hálózat növekedése pedig egyenesen arányos a szemináriumokkal. A végén 10 emberből 1 mondja azt, hogy nem érte meg. Persze mindez egy jól működő MLM-re igaz, amiből nem sok van! Minden elemével vissza lehet élni, és igen gyorsan alakul át piramisjátékká. Még egy jó MLM-en belül is lehet elfuserált hálózat-darab!
Szerintem az MLM rendszer szidása, féligazságok szajkózása, illetve érzelemtől fűtött dilettantizmus helyett azt kellene leírni, hogy egy átlag halandó honnan tudhatja meg, hogy a felajánlott üzleti lehetőség jó, vagy rossz! Ez sok emberen segítene. És nem csak azokon, akik elkerültek egy bukást, hanem azokon is, akik megragadtak egy jó lehetőséget!

Béci 2007.08.28. 15:20:37

Csak mert kérdezted, a világ 4. legnagyobb munkaadó cégének az Üzleti Kontrollere vagyok. Úgyhogy csak gratulálni tudok, ha nagyságrendel többet fizetsz mint Én.
Nem fenyegetőztem, és nincs semmi közöm az egészségbiztosítókhoz, csak mit már Balazs említette ez nyilvános. Tudod, ha nincs rejtegetnivalód, akkor mi a gond?
Különben is, ha jól emlékszem accor (akinek szól, tudod címzett stb..) már rég leírta mennyit keres. Nem értelek akkor mi a gond.

Balazs 2007.08.28. 15:25:30

Kleitosz, szerintem a stilus maga az ember. En mindig igyekszem normalis stilusban valaszolni, fuggetlenul attol, hogy mire teszem. Nem szeretek olyanna valni, mint azok, akik mondjuk engem anyaznak. Masok stilusaert nem vallalok felelosseget. :)

Béci 2007.08.28. 15:31:03

Tessék egy munkatársam története és csak miatta néztem bele ebbe a blogba és próbálok itt magyarzáni nektek 1-2 dolgot.Szegény már nyugdíjas lenne, de még húzza az igát. Van egy fia aki beteg, de szellemileg rendben van, szóval ő is belement ebbe.
A nő gondolta ezzel, bebiztosíthatja a fiát, ha már ő nem tud keresni, legyen miből eltartani őket. Havonta, mert hogy más családtagot is beszerveztek, 100e. forintot költenek erre, minimum. Már lassan fél éve csinálják, és most kaptak másodszor valami kis pénzt, aminek nagyon örültek (200eurot). Gondolom érzékelitek, hogy valahogy nincs összhangban a kiadás és a bevétellel. Az egész egy nagy átverés, de annyira átmosták már az agyát, hogy nem veszik észre, hiába mondják nekik az emberek. A lényeg persze, hogy ezek a 200EU-ok után eszük ágában sincsen fizetni, de amikor múltkor a fiának kiment a bokája, nem mertek elmenni orvoshoz, mert hogy nem volt TB.
Olyan emberektől elvenni a pénzt aki, szegények és nem túl intelligensek, a világ legocsmányabb dolga.

kleitosz 2007.08.28. 15:33:31

Béci!

Azt hiszem az utolsó üzenetedben igazad van. Egy kicsit eldurvultunk, és ha megbántottalak, elnézést kérek. Elvárom Tőled ugyanezt. Őszintén mondom, nem vagyok agymosott hülye, csak látok jövőt az üzletben, anélkül, hogy bárkit becsapnék. Én egyébként, egy Német tulajdonú cég régióvezetője vagyok, és biztos kevesebb tb-t fizetek mint Te. És nem akarok senki beosztottja lenni belátható időn belül. Van olyan véleményen, hogy igazi piramis az, amiben Te dolgozol, mert a sok főnököd mondja meg mit kell csinálni. És soha nem előzöd meg fizetésben a fönököd, én viszont lekörözhetem a "beszervezőmet". Remélem nem bántottalak meg, mert nem az a szándékom! Baráti üdvözlettel: Kleitosz

Schlepp Péter · http://www.lifestyle.info.hu 2007.08.28. 15:33:50

Belefutottam ebbe a fórumba/blogba. Nem szoktam hozzászólni, de most elöszőr (és utoljára) megteszem. 7 éve még én is azt vallottam, amit a fórum/blog indítója. Egyszer vettem a fáradságot és megnéztem mi az MLM igazából. Akkor megváltozott a véleményem (ne írjátok, hogy agymosást kaptam :-) ). Amikor olyan élethelyzetem volt, hogy a hagyományos vállalkozásom nem vihető tovább ez volt az egyetlen lehetőségem arra, hogy fenn tudjam tartani a családomat.
A reklám helye: Dévényi László: Mi az MLM? könyv 9 - 26. oldal.
Egy záró gondolat: mind mindent ebben a világban az MLM-et lehet csinálni tisztességesen és tisztességtelenül. Biztos ismertek szakembert, aki a szakterületén jól végzi a munkáját, tisztességes és ismertek olyat, aki ugyanazon a szakterületen pancser, tisztességtelen.
További szép napot!

Schlepp Péter

Ps.: A név valódi és az enyém (családi örökség :-) )

Béci 2007.08.28. 15:35:58

kleitosz 2007.08.28. 13:11:34
urstupid!

Te nem kommunikációs igazgató vagy, hanem egy jellemtelen (talán) ember!Egyébként, a Vodafone az egyik nagy mlm céggel igen szoros kapcsolatban van. Értékesítenek Nektek. Én a főnököd helyében, ha tényleg ott dolgozol, és nem hazudsz megint, úgy kivágnálak, hogy a lábad sem érné a földet. Mikor dolgozol, akárhol vagy, ha ilyesmire van időd! Nekem van időm írni, mert mlm-ben dolgozom!!! Üdv

Ez az üzenet után, gondoltam úgy írok, hogy te is megérts.

Igazad van Balázs, felvettem a stílust és ez hiba volt.

urstupid 2007.08.28. 15:38:05

kleitosz!

Ez az én blogom, és bekaphatod. És ez nem becsületbajnokság, és ha hazudok?
A Vodafone meg nem támogat semmilyen MLM szervezetet és nincs semmilyen szaros kapcsolatban sem. Flottakedvezményt kap. Maximum.
Te ha apucid szaros bt.-je vesz flottakedvezményt akkor és a bt. vesz neked egy mobilt, akkor ingyen hivahatod azt aki benne van...
Ez mindenkinek jár....
Azért mert az Amwaynek a Groby visz cuccot, az nem azért van mert a Groby támogatja őket, hanem mert a vezetők rá tudják venni a szerencsétlen mlmeseket hogy onnan rendeljenek, nekik meg gurul a jatt...
Hangsúlyozom, ez az én blogom.
És az összes MLM egy szarság és csalás...ha nem tetszik pukkadj meg...de csak magad minősited az anyázzással...

kleitosz 2007.08.28. 15:40:08

Béci!

Őszintén sajnálom az ismerősöd, és elismerem van olyan mlm cég, ami lenyúlja az embereket. A miénkben NINCS beugró, és nincs havi befizetés, és nincs kötelező vásárlás. Azt mondom, ne általánosítsunk. Nevezd meg, melyik cég húzta le a barátaidat, amiatt is, hogy más meg ne szívja!
BÜ.: Kleitosz

Antioxidáns 2007.08.28. 15:42:19

accor, kleitosz, kérlek, nevezzétek meg azt a céget, ahol dolgoztok, ha ennyire jól menő és tisztességes, én is beszállnék.

Antioxidáns 2007.08.28. 15:48:17

accor, kleitosz, kérlek, nevezzétek meg a céget, akinek dolgoztok, ha ennyire jól jövedelmez és tisztességes, beszállnék én is.

kleitosz 2007.08.28. 15:52:48

Urstupid!

Olvasd el Balázs egyik üzenetét a stílusról! Most remeg a kezem, mert borzasztóan megijedtem TE blogodtól. A stílusod könnyed, a módszered kemény. Nem akarok véleményt mondani az előbbi írásodról, mert az mindent elmond. Az Amway-t nem támogatja a Vodafone, hanem az Anway Vodafone terméket értékesít. De még mindíg csodálkozom, hogy a Vodafone vezető embereként így írsz. Nem anyáztalak, ismeretlenül is tisztelem Édesanyád, ő biztos nem ilyen stílusban nevelt.

accor · http://www.dsa.hu/default.aspx?e=inner&w=206&lg=hu 2007.08.28. 15:56:40

www.dsa.hu/default.aspx?e=inner&w=206&lg=hu

ez a lap nagyon érdekes...a magyarországi hiteles MLM cégek szövetsége,
az országban több mint 300 van de csak 12 vállalja fel magát ...

tudjátok az" idegesítő" mlm-eseket mi sem szertejük ..mert ők azok akik miadt rossz a hírünk...

általános iskolába volt egy rossz ,szigorú tanárom aki nem igazán kedvelt..
de ő csak egy volt ...nem az összes.... a középiskolaiakkal tegező viszonyba és napi kapcsolatba vagyok ... attól hogy volt 1 rossz élményem , be tudtam fogadni egy újat :):):):):)

kleitosz 2007.08.28. 15:56:49

Antioxidáns!

Természetesen nem titkos: Amway!!! Szeretettel várunk. Ismerd meg miről van szó, és utána dönthetsz.
Üdv.: Kleitosz

kleitosz 2007.08.28. 16:07:40

Urstupid!

\"apucim\" meghalt! És nem volt semmilyen \"szaros\" bt.-je.
Minden jót kívánok neked!

Béci 2007.08.28. 16:07:46

Nem tudom a nevét, de Alga termékeket forgalmaz. H havonta 30e. kell befizetni fixen, amiért kapsz 4db terméket. Ami a pikantériája, hogy nem lehet Magyarországon értékesíteni csak „belső hálózatban”, van vagy 6 termékük nagyjából, ennyi, szerintem ez tiszta ügy, átverés.
Az Amway egy kicsit más. Abban igazatok van, hogy nem minden cég ilyen. Szerintem csak azon múlik, hogy mennyire pénzéhes a vezető. Ha az egészet elcsalja és csak 1-2 év alatt meg akar gazdagodni, akkor csak átver mindenkit. Az igazsághoz tartozik, mielőtt elkezdene mindenki magyarázni, hogy az Amway is innen indult. Annak idején, része voltam, amikor Pécsen megnyitottuk az első Amway boltot. Sorokban álltak az emberek. Csak az volt a bibi, hogy rájöttünk, hogy mekkora bukta lehet ebből. Ez a cég megúszta és kinőtte magát, de ez szerintem Kb. 1%-a a cégeknek. Ma már telitett a piac és az újjak nem fognak eljutni erre a szintre.

Urstupid: Ez a válasz gáz volt. Nem vagy jobb mint azok, akiket szidsz.

kleitosz 2007.08.28. 16:12:20

Béci!

Úgy volt, ahogy mondtad, de valóban gyökeresen megváltozott a rendszer. Szivesen elmondanám, hogy most hogy működik. ÉS NEM AKARLAK BESZERVEZNI!!!!! Őszinte tisztelettel: Kleitosz

accor · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/150818 2007.08.28. 16:25:26

Béci!

jókat írsz.... de tudnod kell hogy a vezetőnek semmi köze az alattalévőkhöz mindenki aki csatlakozik az Amway Hungáriához a céggel lesz egyedűl kapcsolatba...aki fölötte van vagy aki alatta ...max elfogadja a tanácsait.. de ennyi! az amway nem kötelezi /nem is kötelezheti/ semmire az IBO -kat mert nem hülye és mert elvesztené őket!
a vezető : ő csak egy személy aki megmutatta az üzletet ennyi! közük nincs egymáshoz ..nyilván a forgalom meg a pénzek osszekötik őket de olyan hogy most a vezető kioszt vagy megaláz ..lenyulja a pénzedet..ez ma elképzelhetetlen ...az amway-s IBO-k nem foglalkoznak közvetlenül pénzel mindenki csak az amway-nek fizet ....és az amway aki utalja a visszatérítéseket... az IBO még ha akarná sem tudná lenyulni a pénzt...:)

emelem 2007.08.28. 16:32:44

urstupid

Legközelebb nézzen körül a neten az ismerősöd, mielőtt beleugrik valamibe!

www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&m129_doc=4116&pg=86&st=1

Jó kis cég, és milyen vicces termékei vannak, mégviccesebb árakon...

Egyébként nem értem ezeket a reakciókat, amik nem egy céget/szervezetet húznak le, hanem rögtön magát az mlm-et.
Én láttam belülről mlm-et, és el tudom képzelni, hogy van normálisan működő, anyagilag hasznot hozó változata.

Ezek a ki hol dolgozik dolgok is "viccesek", főleg az illetők reakcióit szembeállítva vezető beösztásukkal tűnik nekem elkeserítőnek.

Béci

Ha már ilyen nagy cégnél dolgozol, kérdezd meg a könyvelőket, mennyi marad 2000 akármi + áfa után a pénzből, ha evás valaki, nem 700 elárulom.
Ráadásul csípőből feltételezni valakiről, hogy adócsaló, csak azért mert nem alkalmazottként dolgozik, elég "érdekes" dolog.

urstupid 2007.08.28. 16:32:47

Lol, ezt elmodnom a jövő hét eleji meetingen.
Azt barterszerződésnek hívják. Meg vakarjuk egymásnak ahol viszket de nem érjük el.
Akkor lennénk bajban, ha a Vodafone vakarná az Amway azon pontját is amit elér.
Mint mondtam, annyi kedvezményt kap, ahány új szerződést nyitnak a Amway H. M. kft.-én belül. Miért olyan nehéz ezen túllépni?

Tudod hány ilyen cég van?!
A rendőrség pl. a Pannonal van barterban. azért egy 40-50 ezres állomány nem is olyan rossz. Plussz még a céges mobilok is Pannon...Nem tudom miért hiszed, hogy az Amway annyira jó, hogy Vodafone-t árulhatna boldog-boldogtalannak. Annyi számlatartozást mint az Amway flottatagok csinálnak, olyat is ritkán látni...
Többet azért nem mondok, mert akkor már lehet hogy tényleg kirugnak...

Béci 2007.08.28. 16:55:37

Kleitosz:
Köszi, de nem. Az előbb említett hölgyel szemben ül egy kolleganő aki Amway-el foglalkozik, de ő normálisan csinálja. Igazából csak egy véletlen miatt derült ki, hogy benne van. Nem akarok itt semmit reklámozni inkább ellenreklámként írom, be, tanulságért. Még az előző cégemnél (multi áruházlánc), bevizsgálattunk egy mosoport, nos láss csodát 99% só volt. Ez után már csak kiváncsiságból megvizsgáltatta a minőségügy a többit is és pl, a Persi.. 40-50% sót tartalmaz. Amikor ezt elmeséltem akkor mondta a kollegina, hogy az Amway mosópor ezért jó, és akkor itt az idős hölgy miatt elemezgettük a különbséget.

Accor:
Ezen már túlléptünk. Tudom, hogy az Amway kinőtte már ezt, de ahogy mondtam Én ott voltam az elején és olyan volt akár ez az algás cég.
A vezetőtől való függés alatt azt értem, - az alga példáján levezetve- ha a vezető nem fizeti Magyarországon az adót, nem bővíti a kínálatot (mint már írtam most kb 6 termék van), nem engedélyezteti a termék árusítását, akkor a cégnek nincs jövője. Egy egyszerű pilótajáték, csak tesz mögé egy terméket, és nem lehet megfogni. Míg, ha tényleg hosszútávon gondolkozik, a beszedett pénzeket (szerintem tisztességtelenül), befekteti, és tényleg felépít egy termékskálát, és legalizálja a céget és a benne dolgozókat, akkor lehet belőle Amway, persze a mai piacon ez nem túl valószínű. Sokkal inkább az várható, hogy egy év múlva azt mondja, hogy mégsem jövünk be Magyarországra, köszönjük mindenkinek a munkáját.

Béci 2007.08.28. 17:01:37

Emelem:
Olyanról hallottál már, hogy munkáltatói járulékok? Na így jön ki a végén a 700

false 2007.08.28. 20:12:41

Valaki kérdezte, honnan jön a 99% bukta. Itt elég jól összefoglalják adatokkal együtt:
www.falseprofits.com/MythofMLMIncome.doc.pdf

A legérdekesebb dolog, hogy tök mindegy melyik mlm céget nézzük, a 99% mindig állandó.

emelem 2007.08.28. 21:36:01

Béci

Ha a magad munkáltatója vagy, mint az összes eva-s ebben az országban, akkor nincs munkáltatói járulék, mivel te magad vagy a munkáltató és a munkavállaló egy személyben, csak egy álatalánydíj van, de mondom, kérdezd meg a könyvelőket, csodálkozni fogsz, hogy az úgynevezett "szellemi önfoglalkoztatók" (ügyvédek, jogászok, könyvelők, tanácsadók...) mennyivel kevesebbet adóznak, mint az átlag alkalmazottak.

Blacktron2 2007.08.28. 22:15:49

Hali!
kleitosz!
18 évesen voltam amwayben, rendezvényeken is. Szerinted nem olyan 'időnként', mintha mindenkit alapból lenéznének? (ill korábban írta vki, h gunyoros hangnem)
A másik, a fanatikus kereszténység nem zavaró?
Illetve egy kazettán mi kerül 1000 Ftba?? (régen ezeröt is volt)
Üdv!

Greg 2007.08.28. 22:38:12

Üdv!
Néhány meglátás csak úgy, ahogy eszembe jut...
A blog jó, sok meglátás helyes, de azért én az MLM lényegét nem biztos, hogy a piramisban látnám... Az újakra, meg a próbálkozásra valószínűleg igaz, de pl a "nagy" Amway inkább szekta, mint piramis.
A recept egyszerű: hogyan keress jól teljesen közepes minőségű termékekkel? Építs rá szektát! Ha beszélsz egy kezdő/közepes Amway-essel megdöbbenhetsz, hogy mennyire hisz a termékben. Ha kipróbálsz egy mosószert, kiderül, hogy ugyanúgy mos, mint a többi. Csak qrva drága. Persze jól jön a piramis-szerű belépési csomag játék, de az üzlet lényege itt ez: kb ötszörös áron kínálnak termékeket, ebből lehet a hálózat szervezőit etetni, meg persze magának az Amway vegyipari gyárnak is rendesen kaszálni.
Az igazi szekta persze egy naggyűlés... A közelmúltban azt találtam róla mondani egy beszervezőnek, hogy Göbbels totális háború beszéde kellemes vasárnap délutáni teázgatás volt ahhoz képest... Ezután visszavett.
Egyébként egész érdekes fejtegetés volt a Tóta W blogon arról, hogy érdekes módon az Amway-ben, a Hitgyüliben és a Szcientológiában is megfordulnak ugyanazok az arcok sikeres vezetőként... Érdekes - karizmatikus, jó meggyőzőképességű emberek sikeresek tudnak lenni... Ez sok területen így van.
Az erkölcsösségről szóló rész a blog-ban egyébként erősen sántít: sok "normális cég" ösztönzi a dolgozóit az ügyfelek átverésére, míg a legtöbb kicsi/közepes amway-es meg van róla győződve, hogy jót tesz veled. Mind a termékkel, mind a lehetőséggel. Tehát ebben az értelemben erkölcsös.

A 2000 eurót kereső játékosnak csak gratulálni tudok! Ennyit még itthon is kereshetsz, ha értesz valamihez, máshol meg pláne. Túl jól betanultad, hogy a bruttó 120-as állami alkalmazottakat mivel kell ámítani!

Na hirtelen ennyi
G

kleitosz 2007.08.29. 08:51:07

Béci!

Beszélgethetünk tovább? Ha igen, kérdésem a következő: mit takar az, hogy normálisan csinálja. Cinizmus nélkül kérdezem. Mert én is úgy hiszem, hogy normálisan csinálom. Én nem ismerem a Te munkádat belülről, és nem is tudom bírálni, nem is tenném.

Greg!

Nyilván olvastad az előző bejegyzéseket is, tehát tudod, hogy mit írtam. Néha durván, de bocsánatot kértem. Urstupidtól nem, de nem is fogok.
Én teljesen ateista vagyok. Semmilyen vallási csoportba nem vagyok benne, és a gyerekeimet is megóvom ettől. Továbbá, a vezetőinket jól ismerem, és egyik sem tagja egyetlen szektának sem! Ez a Göbbels-es hasonlat egy kicsit erős és talán undorító is.

Blacktorn2!

Én már 50 leszek hamarosan. Sok mindent megéltem, de én még nem tapasztaltam, hogy lenéztek volna egy ilyen rendezvényen. Viszont, pár éve, és pár évet dolgoztam egy nagymúltú dunántúli cégnél. Ott tapasztaltam, hogy lenéznek. Azt mondták, hogy azt szeretnék, ha semmit nem látnék csak a pénzt. Minden áron. Bárkit meg lehet vezetni, mert úgysem perelnek. Jelentkeztem egy amerikai céghez, aki a tevékenységében világelső. Azt mondták, 18 év szakmai múlt után, hogy nem kellek, mert van önálló szakmai véleményem. Nem ez a riasztó, hanem az, amit ezután mondtak. Nekik fiatal, friss diplomás kell, akit még úgy gyúrhatnak át ahogy ők akarják. Úgy ítélték meg, hogy engem nem lehet átgyúrni. Jól ítéltek meg, nem lehet senkinek! És kereszténységről még csak nem is hallottam egyetlen előadásom sem! Te hol tapasztaltad ezt?

Béci 2007.08.29. 09:36:52

Kleitosz, ha még olvasod:
:) Akinek nem inge…
Nem rólad beszéltem, hanem az idős nőről, és hogy mindennap hogy próbál beszervezni mindenkit, már elege van belőle a munkatársaimnak, pedig egy kedves hölgy.

kleitosz 2007.08.29. 10:20:27

Béci!
Ne haragudj, nem értem a válaszod. Azt írtad, a kolléganőd normálisan csinálja. Most pedig az jött válaszként, hogy már elege van belőle mindenkinek. A normálisan idézőjeles lenne? Lehet, hogy gyenge vagyok, de komolyan nem értem a választ.

Greg 2007.08.29. 11:33:26

Kleitosz!
Sajnos nem olvastam minden hozzászólást, csak szemezgettem.
A blog-on vannak érdekes meglátások, van érdemi vita és valószínűleg kiderült, hogy urstupid írásaival/a blog főoldalával nem feltétlenül értek egyet.
A közepes termékeket szektában nagy haszonnal eladni állításomat természetesen fenntartom, illetve várom Tőled a cáfolatát.
A Göbbels hasonlatot szintén fenntartom. Mint hasonlatot: kicsit túlzó, kicsit szemétkedő, az undorító kérdés meg gusztus. Ami nem vita tárgya.
Ha figyelsz arra, amit írtam:
- Göbbels fanatizálni akarta a népét, hogy több fegyvert, nagyobb lelkesedéssel gyártson. Tapsoltak és őrjöngtek, anno a Discovery egész jó jeleneteket mutatott.
- Az Amway fanatizálja az embereit, hogy jobban működjön az egész, higgyenek a termékben, illetve a saját sikerükben. Tapsol és őrjöng a tömeg. Láttam.
Egyébként persze az egész nem biztos, hogy teljesen elítélendő: sok embernek, hitet, erőt, célt ad ha fanatizálják. Keményen fog dolgozni és hisz benne, aminek sok pozitív hozadéka lehet. Persze az egészből legnagyobbat a karizmatikus vezetők profitálnak. Mint minden szektában.
Az Amway-szekták személyi összefüggéseket nem én találtam ki, hanem az idézett blog-on boncolgatták, valószínűleg olyan emberekkel összefüggésben, akik az egyikből ugrottak át a másikba. Mindenesetre nagyon hasonló kvalitások kellenek a sikerhez...
Üdv
G

Béci 2007.08.29. 13:31:57

Kleitosz
Lehet, hogy nem voltam érthető.
2 kollegina egymással szemben. 1 idős hölgy (algás cég), agresszív terjesztés, Ő az, akit már nehéz elviselni.
Szemben a feletesse, ő van benne az Amway-be és ő az aki normálisan csinálja.
Sajnos már nem nagyon lesz több időm irogatni, szóval további jó beszélgetést.

kleitosz 2007.08.29. 14:00:40

Tisztelt Greg!

Én úgy érzem, hogy a "fanatizálják" az embereket erős minősítés. Én is járok találkozókra és nem érzem, hogy fanatizálnának. Mi alapján ítélted meg, hogy a termékek közepes minőségűek? Milyen összehasonlítással dolgoztál? Göbbels-el a továbbiakban nem foglalkoznék. Szekta: Egy nagyobb vallási, kultúrális, politikai vagy szociális szempontból jól megkülömböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szembenálló kisebb csoport. Ezen definíció mely megállapításának felel meg az Amway? Szerintem nem szekta. Az egyikből átugrani a másikba, nem szervezet függő, hanem személy függő. Egyébként tapsolni tapsolnak,(nem kötelezően), de örjöngeni még nem láttam senkit, pedig lehet, hogy többet voltam találkozón, mint Te.
Üdv.: Kleitosz

kleitosz 2007.08.29. 14:04:33

Tisztelt Béci!

Örülök, hogy megismertelek, jó munkát, és boldog életet kívánok!

Üdvözlettel: Kleitosz

Greg 2007.08.29. 14:35:22

Kedves Kleitosz!
Ha az embereket nem fanatizálnák, nem mondaná mind teljes meggyőződésével ugyanazt... Ha egy jó cég lojális alkalmazottaival beszélsz, mind egy kicsit mást mond. Nem rosszat, hanem mást. Beszéltem már pár ügynökötökkel és nem ez volt a helyzet.
A termékekről egyszerűen ez a véleményem. Már azokról, amit ismerek. Pl a NutriLite vitaminokról ne mondja nekem senki, hogy sokkal jobbak, mint ha ugyanazt a vitaminmennyiséget máshogy pumpálom magamba... A mosogatószer is mos, de semmi különös. Egy más terméketeknek meg ismerem a gyártóját. Nektek nem a csúcsot gyártja, nem is a szart, hanem a közepest.
Egy gyűlésen voltam, de kösz elég volt.
Azt hiszem még véleményem is lehet róla, anélkül, hogy valamelyik lexikon betűit pipálgatnám.
A szekták közötti ugrálás persze személyfüggő, de bizonyos személyek bizonyos struktúrákban képesek hatékonyan érvényesülni - hasonlítanak egymásra.
Mindenesetre ha figyelsz, nem hülyéztelek le élből. Ha sikeres vagy az Amway-ben, valószínűleg megtaláltad a helyet, ahol a tehetséged kamatoztatod. Ha megy, akkor jó Neked. Ha nem megy, akkor hazudsz.
Szép napot!
G

millioner · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/150818 2007.08.29. 15:48:15

ha-ha

Szánalmas ahogyan ti kisemberek próbáljátok megnyugtatni magatokat arról , hogy jól döntöttetek akkor amikor nemet mondtatok 1 MLM cégnek !

50 év munka semmi nyugdíj! EZAZ!

ügynök 2007.08.29. 15:59:38

Háát engem meggyőztetek....

....még ma kilépek.....:D:D:D:D

accor 2007.08.29. 16:06:56

Információhiány!!

accor 2007.08.29. 16:09:22

Információhiány!!!

urstupid 2007.08.29. 16:23:01

Oké, infó kell, szekta és mlm összefonódásáról?

A Hit gyülekezete az FLP egyik fellegvára. Természetesen az ott kialakult kis piramis feje Német Sándor...és ott mindenki FKP-zik...hát lol.

Van egy nagyot bukott szektás prédikátor is aki szintén MLM-ezik.
Ő Amway-es. Jan (vagy Ian) Palmernek(kietjve: Jan Palmer...) hívják. Sopronban és Győrben tevékenykedik...

Nem kell velem egyetérteni...nem azért csinálom hogy népeszrű legyek...Főleg, hogy névtelenül csinálom...

Balazs 2007.08.29. 16:31:01

millioner: nyugodj mar le. Szerintem az effele reagalas a legvisszataszitobb az mlm-esek reszerol.. persze ez ismet csak maganvelemeny. En se ugralok fel-ala es frocskolom, h gyertek mind IT mernoknek, mert kulonben szegenyen haltok meg, en meg szenne keresem magam, pedig hidd el, nem bagot kapok a honap vegen.

Szoval azert latom, van itt IQ mindket oldalon...

Blacktron2 2007.08.29. 22:45:17

Háj!
Korábban a Göncz-vonalban voltam; a N21. Kazetták 1500, sokszor semmitmondás, hétvégi szeminárium 30000. (állítólag nullszaldós)
G. Dániel mindig elmondta, hogy "Megtért" és (Ú ) elvégzett egy teológiát. (ami tudás aztán biztosan úgy van)
A Florence Littauer, meg Skip Ross könyvekbe se lehet nyugodtan beleolvasni - és majd ők megprédikálnak minket, milyen jó, hogy követhetjük az utat!
Elnézést, h így írtam le, most nem vagyok túl jó hangulatban.
(az indexes amway fórumban meg vhol van link, h Amerikában mennyire elfajult a helyzet)
Persze más vonalakban lehet jobb.
Illetve, ha vki jól szót ért emberekkel, természetesen lehet benne sikeres; viszont ilyen statisztikák mellett nem nevezhető üzleti lehetőségnek.
Illetve; gondolom, arról nem beszélnek, h idővel mennyien hullanak ki; és miért minden 'nagy ember' mennyire szereti csinálni... (talán mert nem engedheti meg, h kiszálljon?!)
Üdv!

urstupid 2007.08.30. 03:31:35

Kedves Blacktron2!

Idővel 99,9%-ban hullanak ki, ami az FLP 8,75 millió terjesztőjével számolva, a 0,1% aki bent marad és sikeres lesz az 8750 személy. Hmmm.
De ha csak 99% akkor is 87.500 személy sikeres, ami a majdnem 9 milliós számoz nagyon kevés. Bár reális leheta 0,1%. végülis 120 országra elosztva ez a szám 70 valahány embert jelent...Ma, itthon az mlm cégek nagyon sok külföldi példával hozakodnak elő...vagy mindig ugyanazokat a pofákat teszik oda a pulpitusukhoz beszélni.
Pl. Kósa L. Adolf

Most mindjárt be fog támadni minden mlm-es, hogy milyen statisztikák ezek...
Jó, rendben.
Van egy jó ki statisztika, amit még az FLP, az Amway ésa többi mlm-es is elfogad, sőt. Ők is erre hivatkoznak.
Bár míg én negatívumként hozom fel, ők ezt motiválásra használják.

Tehát. Az első évben az új belépők 80%-a lemorzsolódik.
A pénzen kívül, időt, energiát és kapcsolatokat befektetve.
Újra csak azzal tudok jönni, ha egycég minden évben felvesz 100 embert és évvégére 80-an azt mondják ennyi elég volt, akkor az testvérek között is egy szar cég...
De míg ez az MLM rendszereknek megfelel (hiszen megveszik az alapcsomagokat, az ámítással telepakolt, és árban felstófolt cd-ket, dvd-ket, könnyveket, szóróanyagokat, amiből mind profitál a vezérkar) egy multi küzd azért, hogy a dolgozók ott maradjanak nála.
Nem véletlenül, annyi papírmunkával jár, hogy csak na. Adólejelentés...stb.
Ezért is dolgoznak feketén, akár mellék- akár főállásban az mlmesek.
Ha valaki bebukja (annak azt mondják, hogy nem szüntetik meg az addig felhalmozott pontjait, bármikor folytahatja...kis kegyesek..) akkor nincs lejelentés...hajrá...lehet új tagokat beszervezni...

Kösz a kommentet.

Erika 2007.09.06. 11:21:33

Nagyon érdekesek ezek a vélemények amit itt olvasgatok. Hat éve vagyok MLM üzletbe, önszántamból, egy sajnálatos betegség kapcsán. Az az igazság hogy csak ebben a rendszerben találtam meg azt a készítményt ami a problémámon segíteni tudott. Senki nem keresett meg vele, nekem kellett utánanéznem, hogyan tudnék kapcsolódni. Azóta folyamatosan használom a terméket, egészséges vagyok. Soha senki nem próbált meg rávenni semmire sem ebben az üzletben. Annyit vásárolok amennyi szükséges a számomra, és akkor amikor én akarok. A több éves termékhasználat során eljutottam oda, hogy többen rámkérdeznek mit használok, hogy így tartom a kondiciómat egy súlyos betegség után. Elszoktam mesélni, ha akar az illető kapcsolódik, ha nem akar nem. Nem érdekel! Mindenki maga döntsön a saját dolgaiban. Természetesen vannak kapcsolódok, így nekem olcsobb a termék, és egy kis pénzem is van belőle, ami után tisztességgel befizetem az adót meg egyéb járulékokat. Természetesen tudom, hogy itt is nagyon sokféle ember megfordul, mint bárhol másutt. Nincs már olyan MLM üzlet ahol kötelező lenne hatalmas összegeket beinvesztálni ahhoz hogy csatlakozni tudjak. Én egy elégedett MLM-es vagyok, fantasztikusak a termékek, nagyon kedves aranyos munkatársaim vannak, és a régi barátaim is mind megvannak attól függetlenül, hogy én MLM-el foglalkozom. Igaz egyiket sem akartam erőszakkal beléptetni magam alá, meg "agymosásra" sem cipeltem senkit sem. Igaz milliómos nem vagyok még, de ki tudja, hátha előbb-utóbb az leszek:)! Én úgy gondolom senkit nem lehet akarata ellenére "agymosni", legfőképp ha valaki felnőtt és teljesen cselekvő,döntőképes

Frank 2007.09.10. 15:35:04

Tiszteletem mindenkinek! Sikerült végigolvasnom a blogot. ;) Én most készülők belépni az úgy nevezet Amway-be. Mit készülök. Be fogok lépni! Hogy miért? Nem azért mert fanatikus vagyok. Hisz még csak most kezdem. Kb. tizenöt éve találkoztam először a céggel, mégpedig a szüleim révén. Vettük a termékeit és használtuk. Meg volt a család elégedve vele akkor is, most is. Aztán a szüleim abbahagyták, mert azt hitték, hogy batyuzni kell. :) /De a termékekkel a mai napig semmi bajuk nincsen./ Csak azt nem akarták csinálni. Ők így döntöttek. Ezt követően 2002-ben az egyik ismerősöm meghívott egy nyílt marketing terv bemutatóra. Én elmentem és meghallgattam. Láss csodát megértettem az üzletet. Láttam, hogy ebben van valami. Be is léptem. Elmeséltem a barátaimnak, akik természetesen okosabbak voltak, mint Én és felvilágosítottak, hogy ez egy piramis játék, hogy ott a hülyék gyülekezete van akiket bepaliztak. /De érdekes módon egyikük sem vett részt egy ilyen előadáson, egyikük sem nézet valóban utána./ Én mégis hallgattam akkor rájuk. Nem bánom a dolgot. Akkor úgy döntöttem, persze a környezetem hatására. Fiatal voltam és tapasztalatlan. Mert könnyebb volt elhinni, hogy nem működik. Most 2007-et írunk. 3 hete felhívott megint az ismerősöm, hogy Ő fog tartani egy előadást, és hogy 21%-os már egy éve. Menjek el és hallgassam meg. Elmentem. Meghallgattam. Ugyanazt hallottam mint 5 éve, és érdekes módon még mindig jó üzletnek látom. Csak most már tapasztaltabb vagyok és utána jártam a dolgoknak, és nem azokat kérdeztem, meg akik még a fáradságot sem vették, hogy elmenjenek egy ilyen előadásra. Hanem azokat akik értették ezt az üzletet. Első és leges legfontosabb dolog az volt, hogy kiderítsem, hogy ez piramis játék-e? Nem tudom ki hogy van vele, és tudják-e, hogy ez az üzlet 49 éve működik! Nem hiszem, hogy egy piramisjátékot ennyi időn keresztül lehet működtetni. Annyira azért nem hülyék az emberek. Tudtommal azt hívják piramis játéknak, ahol a feletted álló mindig is több pénzt fog keresni, mint Te. Vagy tévedek? Érdekes módon, aki megmutatta az ismerősömnek ezt az üzletet, sokkal kevesebbet keres mint Ő. Hoppá ez meg, hogy lehet? Én utána jártam. És példákon keresztül megértettem. Ha érdekel, akkor vedd a fáradságot és néz utána Te is. Negatívan hozzá állni a dolgokhoz sokkal könnyebb, mint meggyőződni a dolgok valódiságáról! A képzések. Én nem tudom, hogy mi a bajuk egyeseknek azzal, hogy képzik az emberek magukat? A reklám szakemberek is képzik magukat. Te is képzed magad azért, hogy jobban menjen a munkád. Találkozók. Ti lehet, hogy egy olyan képmutató társaságba kerültél akik tényleg erőszakosan próbáltak beszervezni és őrjöngve viselkedtek. Én 3 napja vetem részt egy ilyen előadáson. Az első gondolatom az volt, hogy Te jó Isten! Hova kerültem. Mért tapsolnak ennyit ezek az emberek? Meg mért mutatják meg azokat akik elértek bizonyos szinteket? Először nem értettem. Aztán leeset! Az elismerésért. Mert Ők képesek voltak változtatni saját életükön. Szintenként mentek az emberek a színpadra sorban. Jöttek a 12%-osak (sokan), és akkor meghallottam a bűvös szót, „Ők már 80 és 120 ezer forint közötti összeget keresnek havonta”. Én keresek annyit havonta! Napi 8 órát gürizek, a túlórákat nem is említve! Ha ennyit keres egy 12%-os, akkor mennyit keresnek a nagyobbak? Hmmm… Gyorsan kinéztem magamnak közülük hármat. Odamentem megkérdeztem Őket, hogy ez igaz? Tényleg megkeresitek és ami még fontosabb, hogy megkapjátok ezt az összeget havonta? Igen! Egy nemleges választ nem kaptam egyiktől sem. (Tudom ez még nem bizonyíték. De jövőhónapban az is meg lesz) Akkor elkezdtem gondolkodni. De ha ilyen jó ez az üzlet, akkor mért állnak hozzá negatívan az emberek. Mi lehet ennek az oka? Rosszak a termékek? Ááá az nem lehet. Hisz már használtam a termékeit és meg voltam elégedve velük. Nem fizet időben a cég? Nem. Hisz azt mondták, hogy havonta megkapják. Vagyis ezt mondják. De ez jövő hónapban kiderül. Akkor meg mi a baj ezzel az üzlettel? Kérdem Én? És rájöttem. Az ember a legnagyobb baj. Azok az emberek, akik nem látják át, és nem értik. Azok, akik nem képesek kérdezni és utánajárni. Azok, akik minden mögött csak a rosszat látják. Azok, akik még hangot is adnak a tudatlanságuknak, és akiknek könnyebb elhinni, hogy rossz ez az üzlet (semmi más nem szól belőlük, csak az irigység. Azért, mert Ők nem tartják magúkat képesnek arra, hogy átlássák, és megcsinálják ezt az üzletet, azért mert nem vették a fáradságot, hogy utána járjanak.) Na miattuk vannak a képzések. Mert könnyebb elhitetni valamiről, hogy rossz és nem működik, mit utána járni és meggyőződni, hogy tényleg úgy van e. Rombolni sokkal könnyebb, mint építeni! Ti ezekkel az írásokkal csak romboltok! Elveszitek az emberektől a lehetőséget! Sok ember úgy áll a dolgokhoz, hogy az hülyeség. Hogy miért azt nem tudja, nem járt utána, de hülyeség. Valakitől hallotta! De kitől hallottad? - Ha valaki elszellenti magát egy tömeggel teli teremben, azt is hallod! De tudod, hogy ki volt? Nem? - Hallani nem azt jelenti, hogy tudod és érted. Ha csak hallod azzal nem fogod tudni. Ha csak tudod, az nem jelenti azt, hogy érted. De persze Te tudod! Te utána jártál! Te megértetted! Én hallottam, de nem hittem. Én utánanéztem, és most már tudom, értem és hiszem, de még nem csinálom. De most fogom elkezdeni! A képzések amúgy azért vannak, hogy a sok „nem”-et elviseld. És, hogy tartsa az emberekben a lelket. Hogy találkozz olyanokkal, akik erősek voltak és nem adták fel a sok "nem" után sem. Hittek abban, hogy képesek javítani az életükön. Én még nem értem el ebben az üzletben semmilyen színtett. Még nem vagyok a tagja. De már most többet látok belőle, mint Ti. Én alapjába véve pesszimista ember vagyok, de tudom, hogy ez az üzlet működik és működni is fog. Veled, velem vagy nélkülünk. Az mindegy. Én azt tanácsolom, hogy mielőtt ítélkezel, néz utána a dolgoknak! Kérdez meg a másik oldalról egy olyan embert, aki normálisan áll a dolgokhoz. Mind a "nem"-ekhez, mind az "igen"-ekhez. És aki rád bízza a döntést, hogy kell e neked ez az üzlet vagy nem. Ezt csakis Te tudhatod! Ő nem, és Én sem. Elnézést, hogy kicsit hosszúra sikeredet. De úgy éreztem, ezt ki kell adni magamból. De ez a lényege ennek a blognak, vagy nem. Egyébként dolgozom és fizetem az adót is rendesen. :) Tisztelettel: Frank (Mivel egy kivétellel senki nem vállalta fel az igazi kilétét, még a blog tulajdonosa sem, ezért úgy érzem, hogy nekem sem kötelességem) Még annyit, hogy a "valóban" pilóta játékokat elítélem, és remélem, hogy a törvényben mielőbb tudnak rá hozni egy megfelelő paragrafust, amivel meg lehet akadályozni ezeknek a létrejöttét. Vélemény és a megszerzett tudásom alapján az Amway nem az! A többi MLM céggel kapcsolatosan nem nyilatkozom, mert nem ismerem őket, és nem is jártam utánuk.

Serrin 2007.09.18. 10:14:06

„Ők már 80 és 120 ezer forint közötti összeget keresnek havonta”

Azt is megkérdezted, hogy mennyi költségük van?
Telefon, találkozók, képzések, stb..
Ezeken kívül valahol kell lakni, számlákat fizetni, és enni is. Ha a költségével összeadod, az ugyanolyan fizetéseddel jobban jössz ki, ráadásul mások előtt nem kell bohóckodnod.

624 2007.09.24. 13:31:21

Épp ezért, aki még "csak" ennyit keres, az mellékállásban csinálja többnyire. Az érdekes az egészben, hogy a rezsid akkor is ugyanannyi, ha "csak" 80-120 ezret keresel, és akkor is, ha 10 milliót...

realista 2007.10.04. 04:40:37

"mindig ugyanazokat a pofákat teszik oda a pulpitusukhoz beszélni.
Pl. Kósa L. Adolf"


Kósa L. Adolf pont ugyanott kezdte, mint ti,mlm-ellenesek. Ő is mlm-ellenes volt, ráadásul "kicsit" jobban keresett, mint a mai magyar átlag.

Gyomorfekélye volt és vérzett a fogínye fogmosáskor, mint sok átlag magyarnak.

Egészen addig, amíg egy ismerőse a kezébe nem adta az aloe-gélt és az aloés fogkrémet. Eltelt 2-3 hét, s ezek a problémái elmúltak.

Véletlen? Elkezdte tesztelni a termékcsaládot saját magán és a családján, s jöttek a pozitív tapasztalatok. Elkezdett róla beszélni másoknak, miután másoknak is feltűnt néhány pozitív változás, s belekérdeztek... Ők is elkezdték használni ezeket a termékeket, s láss csodát, pozitív tapasztalatok tömkelege... Szájról szájra terjedt, hogy ezek a termékek tudnak valamit, s közben egyre csak nőtt a csapat... Teltek a hónapok, s az évek, s Te azt veszed észre, hogy az FLP mindenütt az Adolfot mutogatja.

Pedig szó nincs róla. Csak az Adolf elhitte a saját tapasztalatait és a tények ismeretében hajlandó volt változtatni az álláspontján, s szívesen elmondja a történetét... Akár a színpadon is... Jogi végzettséggel fel meri vállalni azt, amit ti pilótajátéknak véltek.

A pilótajáték szervezése ma Mo.-on szabadságvesztéssel büntetendő. Hány mlm-es vezető került szerintetek börtönbe az utóbbi 17 évben? Egy sem. Ellenben kerültek börtönbe pilótajáték-szervezők, ők viszont nem mlm-esek voltak, hanem bűnözők...
Üdv: realista

Wolffe 2007.10.06. 01:02:03

Ne vígéckedjen senki azzal, hogy mennyit keres az mlm-mel! Ez olyan mintha, a Milka értékesítési igazgatója, azt mondaná, hogy "Nem értem, miért halnak éhen az etióp gyerekek a kakaóföldön, lárifári, a csokoládégyártásból remekül meg lehet élni... Itt vagyok példának én." Szal azért mert, te ügyesen átbaszod az embereket és nem kell napi 8 órát sem dolgoznod, és ezzel 2000 eurót keresel, attól még ez nem szép dolog.

xyz 2007.10.06. 08:46:54

Csak itt azt is megmutatjuk, hogy hogy kell csokoládét gyártani...

gyomorbaj 2007.10.06. 20:44:19

Kósának jó sok gyomorbajos ismerőse lehetett. Bevettétek a mesét?

realista 2007.10.09. 22:24:40

Kedves gyomorbaj! Attól, hogy te nem hiszel valamiben, attól az még igaz lehet...

Péter 2007.10.12. 14:58:34

Üdv Mindenkinek!

Nekem az a véleményem az egészről, hogy amíg ember él a Földön, mindig lesz köztük rosszindulatú, irigy, gonosz, stb. , és nem is kevés. Ilyen az ember. És mégis születnek nagy dolgok, csak nem mindenki vesz részt benne. Régebben én sem voltam híve semmilyen mlm rendszernek. Nem tetszett hogy barátokat, ismerősöket kell rábeszélni valamilyen termékre amire nincs is igazán szükségük. Persze nem mondom hogy rosszak ezek a termékek, csak egyszerűen kevés embernek van rá szüksége. Ez pont olyan, mint mondjuk a műszaki eszközök, nem fog mindenki pl. Sony-t vagy Panasonicot venni, mert nem arra van szükségük. De létezik az a rendszer, amiben én hiszek. Nem titok, én a Lyonessben láttam meg a fantáziát, és egyre csak erősebb bennem a hit, hogy igen, ez az ami valami teljesen új, amit szeretek is csinálni. Lehet szidni, lehet mondani véleményt, de akkor is tudom, hogy a Lyoness sok ember jövőjét jelenti. Nem az a bizonyos 1%, és természetesen nem is 100%, de sok ember lesz még hálás az ötletgazdának. Én már most is hálás vagyok.
Szép napot mindenkinek!

gyomorbaj 2007.11.10. 13:20:33

Kedves realista! Attól, hogy te hiszel valamiben, az még nem biztos, hogy igaz lehet...
Ez egy dörzsölt, minden hájjal megkent ügyved esetében hatványozottan igaz.

realista 2007.11.15. 20:00:49

Kedves gyomorbaj!

Ez nem hit kérdése. Én tudom. Tapasztalom. Tapasztald meg Te is, s nem leszel arra kényszerülve, hogy csupán hitre alapozz valamit. Lesznek tapasztalataid, s attól a pillanattól kezdve képes leszel reálisan látni a dolgokat. Tudod, az a baj, hogy az MLM-ellenzők sohasem dolgoztak MLM-ben. Lehet, hogy megpróbálták, de nem tanulták meg a szakmát. Nem lehetsz sikeres vízvezetékszerelő, nem lehetsz sikeres informatikus és nem lehetsz sikeres hálózatépítő stb, ha nem tanulod meg az adott szakmát. Ha megtanulod, alkalmazod a tanultakat, s naprakészen tartod az ismereteidet, bármilyen szakmában sikeres lehetsz, így a hálózatépítésben is...

Gyuszi 2007.11.22. 10:25:07

Kedves MLM-ezok...
Belso tapasztalatom. ( hogy ne mondjatok hogy csak kuvul allo szemelyek kritizalnak titeket )
- az MLM az a valosag szandekos eltorzitasa.
Sosem mondjak meg a tagoknak az igazat, es mindent idealisnak allitanak be, holott az elet es az emberek kozeltsem ilyenek.
- azok tudnak felhuzni egy "uzletet" akik elsoknek leptek be... es erre csak egy pelda:
ha Magyarorszag lakossaga 10 mil... es elindul egy MLM az elso tagnak van 10 millio potencialis aldozata.. de ahogy az ido tellik, emberek belepnek, es egyre tobb ember hall az uzletrol es mond "NEM"-et... ugy a potencialis tagok szama csokken. Es mikor mar 9.5 millioan hallottak rola, es a fennmarado 0.5-re jut 10.000 verszomjas MLM-es akkor mondja meg nekem valaki hogy mennyi az esely a "meggazdagodasra"
- motivaciorol mar nem is beszelek... a konyvek, cd-k stb penzkidobas, illetve a fentiek meggazdagitasa, mert mindig ugyan arrol van szo bennuk (-:

624 2007.11.22. 12:34:55

Gyuszi:

- Szerinted mennyi az esélye annak, hogy egy MLM rendszer -bármelyikről legyen is szó- mindenkihez eljut az országban?

- Szerinted lesz olyan amikor, már az országban nem lesz több ember, aki szeretne több pénzt keresni?

- Szerinted elképzelhetetlen, hogy az, aki ma nemet mond, egy év múlva mégiscsak belekezd?

- Szerinted segédanyagok - CD-k, könyvek -nélkül, hogy lehet megtanulni egy új szakmát?

- Szerinted mi az a nagy titok, amit sosem mondanak el nekünk?

Egyelőre ennyi... :)

624 2007.11.22. 13:28:58

Van itt egy alapvető tévedés, amit nem árt tisztázni. Az MLM nem beszervezősdi, hanem egy értékesítési forma. Szóval, nem feltétlenül az a lényeg, hogy hányan vannak alattam, hanem hogy mekkora forgalmat tudok generálni.

Ezért értelmezhetetlen pl Gyuszi eszmefuttatása is. Hiszen azért, mert valaki \\\"nem\\\"-et mond az üzletre, attól még veheti tőlem ezentúl a mosóport (Amway), és kereshetek pénzt. Rengeteg ilyen példa van.

Magyarul lehetnek alattam 10 millióan is, ha nincs forgalom semmit sem ér az egész...

realista 2007.11.23. 00:22:46

Igazad van, 624. Gyuszinak is igaza lehet abban, hogy ő ezeket a dolgokat tapasztalta abban a hálózatban, amelyikről neki "belső" információi vannak. Az viszont tény, hogy van "jó" és "rossz" hálózat. A jó hálózat könnyen felismerhető pl. arról, hogy akkor is lehetsz sikeres, ha nem az elején lépsz be. Sőt, minél később, annál könnyebb a dolgod, hisz nem kell úttörőnek lenned, hanem csak a már kitaposott ösvényen kell haladnod előre... Új hálózatok tucatjai jönnek, mennek, mindegyikben vannak "első"(k között belépő) emberek, mégsem lesz sikeres sem a cég, sem ezek a bizonyos "első" belépők. Miért? Nyilván azért, mert az elsőség nem garancia a sikerre. Sokkal inkább a befektetett munka mennyisége és minősége az, ami meghozza az eredményt. A legjobb cégeknél sem lesz mindenki eredményes az "első" belépők közül. Ez bármelyik nagy multú cégnél megfigyelhető.

realista 2007.11.23. 00:37:32

Gyuszi! Szoktál tv-t nézni? Mindig ugyanarról van sz a tv-ben. Hát nem pénzkidobás? Van egy ősi mondás: jó pap holtig tanul. Nem véletlenül fogalmazták ezt így meg őseink. Minden könyv, amit elolvasol, formál Téged. Minden ember, akivel találkozol, akivel időt töltesz, hatással van a személyiségedre. Nap mint nap változol. Az, hogy milyenné, attól függ, mi mindennel veszed magad körbe. Milyen könyvekkel, milyen emberekkel, milyen gondolatokkal, milyen tárgyakkal. Az általad említett írott- és hanganyagok általában az elmúlt évezredek alatt összegyűlt bölcsességeket juttatják el hozzád. Az, hogy Te milyennek látod, rajtad múlik. Te döntöd el, hogy hasznosítod a mindennapi életedben, vagy egyszerűen elmész mellettük. A sorsod Te magad formálod. Nap, mint nap...

New Schooler 2007.12.11. 00:04:01

üdv

Annak aki tud angolul:

changethis.com/39.05.FriendsLies

kimklaverblogs.blogspot.com/

Meg fog lepődni aki elolvassa; mert az MLM így is működhet(ne).

gondolkodom 2008.07.03. 00:35:52

"Összehasonlítva még a szerencsejáték is biztonságosabb befektetés."

Ezt ugye te sem hiszed el?

angie\\\'s 2008.12.14. 11:43:49

Gyuszi!

Abszolúte igazad van! A lényeg beszervezéskor sohasem hangzik el...(voltam Amway előadáson a Bajcsy-József A. sarkán, voltam FLP-n a "világ végén" lévő kp.-ban, voltam Wellstar-előadáson, oda be is léptem mondjuk ),az első kettőből sírva menekültem, a harmadikba beájultam az internet miatt,de mindenhol elhallgatták a lényeget....mikor már benne vagy, akkor jönnek a lényeges infók (mondjuk azok is felnagyítva "nagyszerűsítve","egyedülállósítva" ) és egy kurva kukk se a költségekről. Azt te tapasztalod meg s.k. Kis költségráfordítás-kis üzlet, nagy költségráfordítás-nagy üzlet.(bár a bevétel-költség különbözete már nem olyan kecsegtető összeg). Mivel teljesen nem vagyok hülye, 0 szaldóval jöttem ki a Wellstarból pár hónap után (kerestem 3 hónap alatt kb. 90.000-et/ hó, a telószámlám úgy átlag 30-40.000/hó volt, benzinköltség,reprezentációs ktsg.,egy-két meeting 1500-5000-ig, reklámanyag 1X 4000,etc. És ők még a magas jutalék-olcsó meeting kategóriába tartoznak.Ja, meg a saját fogyasztás (a bennmaradó összeg).
Nos, erről soha nem szól a fáma....sehol....És a kétségbeesett pozícióvásárlásról sem.....emberrel nem beszéltem még (sem Am...,sem FLP...sem W....) aki ne vett volna az elérendő pozijához csomagokat.....minimum 2-300.000-ért. Aki esetleg nem vett,annak a költsége toronymagasan több, mint a jutaléka....hát aki ezt bírja anyagilag, az megérdemli...komolyan mondom. Azért profitáltam ám a dologból (nem voltam marketinges,sem kereskedő), a régi munkámban kamatoztatom a tanultakat (elég profin meg lehet tanulni marketingelni, és kereskedni, ez tény és pozitívuma ennek a melónak),így aztán valóban kis időráfordítással 3xannyit keresek, mint rég. A többletmanit meg befektetem. :-) Szal, én nem ócsárolok inkább, mert végül is profitáltam a dologból,és kívánom minden bukott mlm-esnek, hogy hasonlóképpen járjon, mint én.

angie\\\'s 2008.12.14. 11:50:25

624!

Aki alattad van, vásárol. Hisz a jutalékfizetésnek ez a feltétele! Az, hogy csapatforgalomnak, vagy egyéni fogyasztásnak nevezik, az a cég saját döntése.
Ezért k.rva nagy biznisz az mlm-hisz vásárlásra ösztökél a jövedelem ígéretével.

Pietro31 2009.01.22. 18:32:57

Szia Kleitosz jóltetted hogy bemásoltad a wikpediában leirtakat.
Gratulálok Az hogy a hagyományos kereskedekem is a szabadkőmüves csalólk kezében van jó részben nem menti az mlm-ező szélhámosokat!
üdv:Pietro!

caar 2009.02.07. 23:39:16

Nagyon sajnálom hogy olyan emberek nyilatkoznak olyan dolgokrol amiröl fogalmuk sincsen.Nem értem hogyan veszik a bátorságot.... miert van az hogy az mlm et tanítják japánban az általános iskolában,ők tudják mi a jővő. vagy nem ,igen a japán oktatás fényévekkel előttünk van.Az a baj hogy mint minden iparágban itt is vannak sikertelenek,s hazudozok akik hamis kép alkotásával akarnak beszervezni embereket.De az mlm nem erről sól.Az agymosásról meg annyit az egész világ mossa az agyunkat s manipulál!!! Még egyszer sajnálom nagyon az anti mlm eseket ők a megkeseredett bukott emberek akik nem értik az ipari foradalom kora lejárt a legtiszteségesebb iparág a XI század network marketingje !!! Tényleg csak az nem csinálja aki nem érti....

angie\\\'s 2009.02.12. 12:13:00

@caar:
Kedves Caar!

"Az a baj hogy mint minden iparágban itt is vannak sikertelenek, s hazudozok akik hamis kép alkotásával akarnak beszervezni embereket. De az mlm nem erről sól."
Oszd meg légyszíves, szerinted miről szól az mlm.
Isten bizony, kíváncsian várom.

nyekige 2009.03.11. 13:08:43

@Blacktron2:
hát Gönczéket ki is rúgták a N21-ből, ne csodálkozz...

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.07.15. 23:39:51

Azt kell mondjam, nagy vonalakban igazad van...

A piacvezető többes biztosítási ügynök cégnek is az egyik óriási (sőt, talán az egyetlen) hibája, hogy MLM-ben működik, és ezáltal a gépies, futószalag-szerű (emiatt alacsony színvonalú) képzések jellemzik (legalábbis alapszinten), az ügyfélközpontúság hiánya (az esetek többségében), a kiváló ügynökök miatt elvesző klientúra, a többé-kevésbé lenyúlt kezdő munkatársak, stb. De erről (róluk is) szól a koklerbroker.blog.hu/ blogom.

Látom, ismered a táblázatnak az eredetijét, amit tovább feldolgoztam, és a pénzügyi tanácsadásra épített MLM rendszerekre csiszoltam: koklerbroker.blog.hu/2009/02/09/mlm_a_penzugyekben_penzugyi_mlm

Szívesen látlak az olvasók között. Biztosan találsz hasznos és elgondolkodtató cikket, bejegyzést.
süti beállítások módosítása