Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Anti-MLM

Mostanában egyre inkább terjedőben vannak korunk rákfenéi - a "legyünk gazdagok, és ne dolgozzunk" életérzés - a Muli-Level Marketing cégek, az ismertek közt az FLP és az Amway. Ez a blog ellenzi ezt sarlatánkodást. Érveket, indoklásokat várok pro és kontra, természetesen a blog bejegyzései az MLM ellen fognak szólni, ellenben senkit nem moderálunk ki, ha a véleményét konszolidáltan tárja elő. Az vezető blogger: urstupid. Kellemes időtöltést.

Hozzászólások

  • hjbio: Szüksége van-e kölcsönre az adósság rendezéséhez vagy a számlák kifizetéséhez? A bankjai és más pé... (2020.11.04. 23:19) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:29) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van sürgős pénzügyi kölcsönre? * Jóváhagyja az expressz kölcsönöket, és azonnal utaljon ... (2020.05.12. 04:28) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Johann Johann: Szüksége van üzleti kölcsönre vagy személyes kölcsönre. Itt gyorshitelt kérhet és könnyedén megsze... (2020.05.11. 19:47) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Speed Runner Szeged: @Attila: De bizony kereshetsz többet mint a feletted lévő! Pont ez a jó benne! Ha többet keresel m... (2019.03.07. 21:45) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Reactor: @szecsuáni csirke: Akkor hadd tegyem fel a kérdést. Ha ennyire übercsúcskirály megamódszer az MLM,... (2017.06.29. 21:36) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • szecsuáni csirke: Kommentek nagyrészét elolvastam és igazából egyet is értek azokkal akik az mlm cégeket leszólják, ... (2013.09.11. 12:48) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Tapasztalat: Az Amway MLM céget majdnem betiltották Nagy Britániában. Az Amway UK halálközeli tapasztalata Am... (2013.08.19. 21:47) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @laduczky: Azt hiszem már megadták egy másik fórumon, hogy a Touch doboz tartalmazza általában ez... (2013.05.16. 23:16) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • laduczky: @sasmadar77: Üdv. Valaki esetleg meg tudná mondani mely FLP-s termékek a legkelendőbbek,amikre a... (2013.05.12. 08:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-NE... (2013.04.30. 15:53) Egy jó kis leírás az MLMről
  • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-N... (2013.04.30. 15:52) Beépülés
  • Tomé: Sziasztok! Készítettem egy MLM ellenes facebook csoportot (sajnos eddig ilyen még nem volt Magyaro... (2013.04.27. 18:39) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • Voldi: "Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, csa... (2013.04.07. 15:30) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
  • sasmadar77: @carcarias: Nagyon ügyes vagy. Bár azt hittem többet is tudsz ennél. :) (2013.02.08. 00:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: És szopkodod közben berkics kis fonnyadt pöcsét,amiért biztos még te fizetsz neki.. ... (2013.02.07. 08:21) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Látom nagyon színvonalas vagy. Értelmeset nem tudsz írni így csak a személyeskedés m... (2013.02.03. 21:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Szopkodd csak a buznyák berkics faszát,az neked való,tuti ugyanolyan buzeráns vagy m... (2013.02.03. 21:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • sasmadar77: @carcarias: Ügyes vagy gratulálok nálam biztos jobban nya... akarom mondani takarítasz, írni nem... (2013.02.02. 22:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • carcarias (törölt): @sasmadar77: Csupat kettessel,ez mit jelent seggnyaló? :)) Te beszélsz helyesírásról? :) Menjél ... (2013.02.02. 19:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
  • Utolsó 20

Linkblog

Re: Csaba

2007.08.28. 01:20 | urstupid | 3 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Válasz poszt egy kommentre.
Nézzük a kommentet.

"Szia kedves Blog író,

Te beteg vagy, kezeltesd magad. Vagy fogd magad és dolgozz becsületesen napi 8-10 órát munkabérért, biztosan nem lesz nyugdíjad, átlagos életed végén átlagosan eltemetnek...

Csaba"

Kedves Csaba!

Lehet hogy beteg vagyok, lehet hogy csak nem tartom megfelelő marketing módszernek az mlmet. Vagy egyszerűen csalásnak tartom. (és velem együtt több okos közgazdász is)
Ha te ebben látod a jövődet ám legyen. De mi a bajod azzal, hogy én csalással vádolom az mlmet és erről kifejtem a véleményem? (csinálj anti-anti-mlm blogot)
Hiszen minden jel arra mutat, hogy ez egy nagy csalás. Kérlek meséld el, mióta csinálod az mlm-et, és mennyit keresel vele...szerintem nem fogsz vele büszkélkedni.
És persze meg lesz hozzá minden kifogásod, hogy miért is nem sikerült (pl. motiváció hiány) ahogy ezt már sok-sok embertől halottam.

Valójában egy hazugság körforgásában él az mlm, hiszen egy beszervezett tag úgy lesz sikeres ha minél több embert beszervez maga alá, és másodlagos hogy fogyasztókat szerezzen, akinek az állítólag nagyon fantasztikus termékeket adja, méregdrágán.
Persze sok ember élből elhajtja magától az ilyen beszervező figurákat, de az elméletet tekintve egy csőd az egész, hiszen ha mindenkit beszerveznének, sajna, nem lenne aki a gazdaságban megtermelné a szükséges alapvető termékeket...pl. itt is hibádzik a rendszer.
Mi lenne ha az összes Combino-sofőr kiszállna a villamosból? Ja, nem utazol villamossal.
Akkor a kocsidra ki rakná fel a téligumit? Ha elromlik az önidítód, azt ki cseréli ki?

Egyedüli kivétel az Avon ahol elsődleges cél a fogyasztók növelése. Miközben aktív marketingjük van a tvben.
Én több FLP-s bulin, előadáson voltam, ahol arról volt szó, hogy minél több embert szervezzünk be magunk alá, persze a termék milyen jó, mennyire hatásos, és milyen jó hogy ez másoknak is jó...és mi vagyunk a jók, hogy jót okozzunk, a termékkel persze, de inkább szervezzünk be egyre több embert magunk alá...

Valamint az egészet munkalehetőségnek reklámozzák, miközben ki látott még olyan munkahelyet ahol én fizetek a cégnek, hogy kapjak állást, és dolgozhassak nekik?!

Tegyük fel...0 forintból el sem tudnám kezdezni, hiszen egy csomó szóróanyagot, és terméklexikont kell megvegyek, a termék alapcsomagjáról nem is beszélve...
Még a rosszabb mulit cégek is ingyen járulnak hozzá a tréningekhez...akkor egy nagy jövőt és sok pénzt kináló mlm cég, minimum fizessen valamit az én erőlködésemért...
Amit az emberek megkeresnek az erre megy el...de leginkább nem keresnek semmit, és havi 30-40 ezer a könyvekre és továbbképzésekre megy el.

Persze mondhatod kedves Csaba, hogy az egyénen múlik, hogy mennyit keres, de a rosszabb melóhelyeken is kapsz pénzt már a próbaidődre is....

Tehát, az mlm egy hazugság, akik bedőlnek nekik, ők is hazuggá válnak...meghülyítik őket, mint egy rossz szekta, és fanatikusan próbálják az emberekre rányomni, hogy nekik jó ha pénzt dobnak ki ezekre a szemét termékekre amik irreálisan drágák (hiszen több embernek is hasznot kell hajtania, több mint 5 lépcsőben*)...valamint ha valaki nem fogadja el ezt a módszert, simán lehülyézik, ahogy tetted te is velem.

Tisztelettel: urstupid

*: egy nemzetközi cég is ált. 5 lépcsőben maximalizálja a termékeik továbbítását.
egy példa: gyártó -> ország közti szállítás -> nagyker -> kisárúszállítás -> kisker
az mlm-nél picit több, és mindenkinek hasznot kell hozzon, természetesen a legtöbbet a piramis csúcsán levőknek. Csak közben adott esetben 40-50 lépcsőben megy végig a termék...a termékek amik így mennek pedig 97 %-ban az új belépők kezdőcsomagjai
Ha bemész Rozi néni boltjába ahol vazelinből, glicerinből és kamilla örleményből maga keveri a cuccot, és adja mindezt szinte ingyen...akkor kérdem, minek ide Noni és Aloe?



anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://antimlm.blog.hu/api/trackback/id/tr254200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netman 2007.08.28. 12:31:29

Baj van veled!

Már a címben önellentmondás van: "Anti-MLM. Legyen szabad piaci verseny és fogyasztói társadalom!"
Mutass egy helyet, ahol az MLM tiltja a szabad versenyt és a fogyasztói társadalmat!

Ja, és az MLM nem kötelező senkinek sem. Ha nem akarod, ne csináld. Keress úgy pénzt, ahogy tudsz. Ha tudsz jobbat, hát csináld azt. Hagyd meg az MLM-et azoknak, akik nem ott tartanak, ahol te, akik szerint ez a legjobb.

Összefoglalom a történetedet röviden: Az, hogy ennyire fontos neked ez a téma, egyszerűen azt jelenti, hogy megpróbáltad, nem sikerült neked és most önigazoló magyarázatokat keresel, miért sz@r az MLM.

kleitosz 2007.08.28. 12:47:27

Kedves blogíró!

Igazából nem értem ezt az iszonyatos felháborodást és ellenállást az mlm-mel szemben. Voltál mlm rendszerbe, és megszivattak? Van tapasztalatod a rendszerről, vagy Te is a lusta szomszédodtól hallottad. Borzasztó az elítélő véleményed, már-már betegesen elutasító. Mi a valódi problémád? Nem megbántani akarlak, csak megdöbbent ez az ellenszenv, és ez az általánosítás. Nem beszélve az adatokról! 99,9%-a megszívja? Honnan a pontos adat? Vagy direkt provokálsz? Ha igen erkölcstelen vagy! Üdv.: kleitosz

otievmoae 2008.08.10. 04:09:34

az ellenszenvnek komoly táptalaja van.véleményt azok írnak ide,akiknek komoly tapasztalata van és véleménye.nem te vagy az mlm,csak használod azt.ne vedd személyes sértésnek,ha támadják azt,és ne sérts másokat az ellenvéleményükért.ez egy fórum,ahol véleményünket kifejthetjük szabadon,mindenféle személyeskedés nélkül.nekem is rossz tapasztalataim vannak az mlm_ről,ehát én az ellenzők táborát gyarapítom,mégsem érzem magam lúzernek,ahogy az előttem szóló kifejezte magát,csak szimplán nem akarok azonosulni vele,mert nem tartom korrekt,járható útnak.nemerkölcsös,akárhonnan is nézem.ahány ember annyi adat kedves kleitosz.mindenki a maga szemüvegén keresztűl néz a világraprovokálás?erkölcstelenség?feltételezés?egyenlő:agresszió!!!én értem a felháborodást..önigazolásra semmi szükségsem pro,sem kontra kedves netman.ez egy fórum,egy jó vitatéma ,és igazából te is örülsz neki,hiszen kifejtheted a véleményed.neked is fontos ez a téma,ha így kiállsz mellette:hisz aki ezt csinálja,bátran mondhatjuk hogy ez az életformája.ha nincs igazam,akkor te nyiss egy blogot arról,amiről te gondolod hogy érdemes lenne rá.mi biztos nem vesszük majd önigazolásnak.ez inteligencia kérdése.üdv.
süti beállítások módosítása