Naptár

április 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Anti-MLM

Mostanában egyre inkább terjedőben vannak korunk rákfenéi - a "legyünk gazdagok, és ne dolgozzunk" életérzés - a Muli-Level Marketing cégek, az ismertek közt az FLP és az Amway. Ez a blog ellenzi ezt sarlatánkodást. Érveket, indoklásokat várok pro és kontra, természetesen a blog bejegyzései az MLM ellen fognak szólni, ellenben senkit nem moderálunk ki, ha a véleményét konszolidáltan tárja elő. Az vezető blogger: urstupid. Kellemes időtöltést.

Hozzászólások

 • Speed Runner Szeged: @Attila: De bizony kereshetsz többet mint a feletted lévő! Pont ez a jó benne! Ha többet keresel m... (2019.03.07. 21:45) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • Reactor: @szecsuáni csirke: Akkor hadd tegyem fel a kérdést. Ha ennyire übercsúcskirály megamódszer az MLM,... (2017.06.29. 21:36) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
 • szecsuáni csirke: Kommentek nagyrészét elolvastam és igazából egyet is értek azokkal akik az mlm cégeket leszólják, ... (2013.09.11. 12:48) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
 • Tapasztalat: Az Amway MLM céget majdnem betiltották Nagy Britániában. Az Amway UK halálközeli tapasztalata Am... (2013.08.19. 21:47) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
 • sasmadar77: @laduczky: Azt hiszem már megadták egy másik fórumon, hogy a Touch doboz tartalmazza általában ez... (2013.05.16. 23:16) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • laduczky: @sasmadar77: Üdv. Valaki esetleg meg tudná mondani mely FLP-s termékek a legkelendőbbek,amikre a... (2013.05.12. 08:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-NE... (2013.04.30. 15:53) Egy jó kis leírás az MLMről
 • Tomé: Lájkoljátok a "Mondjunk NEMet az MLMre" mozgalmat a facebookon: www.facebook.com/pages/Mondjunk-N... (2013.04.30. 15:52) Beépülés
 • Tomé: Sziasztok! Készítettem egy MLM ellenes facebook csoportot (sajnos eddig ilyen még nem volt Magyaro... (2013.04.27. 18:39) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
 • Voldi: "Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, csa... (2013.04.07. 15:30) Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok
 • sasmadar77: @carcarias: Nagyon ügyes vagy. Bár azt hittem többet is tudsz ennél. :) (2013.02.08. 00:30) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • carcarias (törölt): @sasmadar77: És szopkodod közben berkics kis fonnyadt pöcsét,amiért biztos még te fizetsz neki.. ... (2013.02.07. 08:21) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: @carcarias: Látom nagyon színvonalas vagy. Értelmeset nem tudsz írni így csak a személyeskedés m... (2013.02.03. 21:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • carcarias (törölt): @sasmadar77: Szopkodd csak a buznyák berkics faszát,az neked való,tuti ugyanolyan buzeráns vagy m... (2013.02.03. 21:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: @carcarias: Ügyes vagy gratulálok nálam biztos jobban nya... akarom mondani takarítasz, írni nem... (2013.02.02. 22:00) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • carcarias (törölt): @sasmadar77: Csupat kettessel,ez mit jelent seggnyaló? :)) Te beszélsz helyesírásról? :) Menjél ... (2013.02.02. 19:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: "Hát még biztonsági őr is szívesebben lennék mint flp-s. :)))" Ha nem biztonsági őr vagy akkor ta... (2013.01.22. 23:35) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: "Aztán áprilisba mit csinált? Marha nagy dicsőség rolls royce-val begurúlni,úgy,hogy tudod neked m... (2013.01.22. 23:32) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: Csak a korrektség kedvéért tavaly 10 db egynapos képzés volt a Syma-ban idén szintén 10 db lesz cs... (2013.01.22. 20:08) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • sasmadar77: @carcarias: Én is gratulálok ezzel sikerült neked is minősíteni magadat. Ügyes vagy. Majd gondol... (2013.01.22. 20:01) Egy FLP-s levele. Le vele!
 • Utolsó 20

Linkblog

Kérem tegyék meg tétjeiket: Barátságok, kapcsolatok

2007.08.30. 03:32 | urstupid | 42 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm (1) (2) anti (3) network marketing il flp il ferro ferro amway (7) multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level multilevel marketing multilevel multi level

Abban sokan egyetértünk, hogy az MLM cégeknél az alaptét a pénzed.
De lehet, hogy van pár fontos(abb?) dolog is mint a pénz.
És ez a barátság, emberi kapcsolatok és a meghittség.

Akinek van negatív tapasztalata ezzel kapcsolatban, kérem írjon.

urstupid


Tönkrement kapcsolatok
Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, család) nem kifejezetten úgy épülnek fel, hogy kibírják az üzleti élet megpróbáltatásait. Ezt akkor tapasztalhatod meg a legjobban, ha képzetlen kereskedőként megpróbálod az „Álmot" rásózni a barátaidra, vagy a családodra. Ők vagy visszataszítónak fognak találni, amiért bele akarod őket rángatni valami átverésbe, vagy vakon követni fognak egy üzletbe, ami bukásra van ítélve. A nap végén megfizeted a viselkedésed árát azzal, hogy felégetted magad mögött a hidakat.

(Forrás: Amauri DaRocha - Multilevel Marketing: The Fundamental Truth)

· 1 trackback

Beépülés

2007.08.29. 17:01 | urstupid | 58 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level multilevel multi level

Sokan kritizáltak azért, hogy én ugye nem tudok semmit, nem voltam soha MLM-ben. Mit akarok én itt a véleményemmel.
Ennek most vége.
Gyorsan felhívtam egy régi ex-mlm ismerőst, hogy szervezzen össze nekem egy MLM-es kezdeti agymosást, furcsán nézett rám, hiszen már ő is utálja, és ismeri a véleményem, akkor mondtam neki, hogy mi is a célom, BEÉPÜLNI. Nem tartotta jó ötletnek, de azért lezsírozta. (Itt a blogon is elhangzott az, hogy kéne egy ilyen)

Nem mondom az MLM nevét nehogy le tudjanak buktatni...Mondjuk egy-két adatott már megadtam magamról, pl. hol dolgozom, hány éves vagyok, ha nagyon akarja valaki, akkor ki tudja nyomozni.
De tételezzük fel, hogy senki nem tudja és nem fogja kinyomozni a kilétem. Már csak azért sem, hogy meglássuk mit fogok alkotni.
Ha valaki ezért kitúr a cégből, akkor ez tényleg egy szektaszerűség, és van takargatnivalójuk.
A cél, hogy beépüljek és jelentsem mi folyik ott.
Megígérem objektív leszek. Ti meg a fényképezőgép.
Remélhetőleg szóróanyagok, cd-k, dvd-k, saját (mobilos) felvételeket tudok majd publikálni nektek.

Ma volt a beetetés.
Összefoglalom majd. De most amit fontosnak tartok és érdemes lenne vitázni rajta...
Azt mondták, hogy kicsi árréssel dolgoznak. Van a gyártási költség: legyen az "A".
Van az a haszon amin azok a lúzerek osztoznak, akik benne vannak a hálózatban, legyen ez "B".
És legyen a "C" a teljes termék ára az az. A+B.
Tehát van "A", "B", "C". "A"+"B"="C". Hol az árrés ami kicsi?
NINCS!
De ez nem hangzott el. Csak az, hogy kicsi az árrés.
Az árrés valójában az a "B", ÉS menny is az?! 50% fölötti.
Az "A" a gyártási költség meg 40% fölötti.
(ezt az a személy magyarázta, ezzel a hazugsággal, hogy van árrés)
Minden MLM cég ilyen arányokal dolgozik.
Azért nem írok pontos százalék adatokat, mert mindenhol van egy kis differencia, és esetleg ki lehetne következtetni, melyik mlm-es csalóhoz mentem.
Tehát miért is nincs itt valódi árrés?
Ugyanis mindenki osztozkodik rajta aki a libasorban van, és így is drága. Ezért üzletbe vinni és ott árulni a terméket azért (se) nem éri meg mert drága, ez a "C". De ha így tennél mégis, akkor lenne rajta igazi árrés.
Lenne a "C" az összár az MLM-től, aztán az adód, a hasznod, a bolt rezsije...stb., utána osztozkodnak a "B"-n, az 50akárhány %-on a (l)userek, majd az előáll
ítási költség, az "A", a 40valahány % (különben ami a gyártó költsége vagyis az "A" már így is irreálisan magas....és akkor még "B" (50akárhány %) amit a lúzerek között kell szétosztani, ezzel megduplázzák az amúgy is magas árat).

Beépülésem egyik első hazugsága...bele a pofámba...és ez pár óra beszélgetés után volt...

Valószínüleg a beszervező nem is vágja a közgázt, csak bemagolja a hazugságokat...pár keresztkérdés és olyan hülyeségeket mondott, majdnem leborultam a székről...

folyt. köv.

Megugrott látogatottság

2007.08.28. 16:21 | urstupid | 44 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level multilevel multi level

Pont emiatt kezdek megválaszolni pár érdekes kommentet...hogy érezzétek, hogy foglalkozok veletek. Ez az MLMesek háját biztos simogatja....

Nos nézzük:

KLEITOSZ
"urstupid!

Te nem kommunikációs igazgató vagy, hanem egy jellemtelen (talán) ember!Egyébként, a Vodafone az egyik nagy mlm céggel igen szoros kapcsolatban van. Értékesítenek Nektek. Én a főnököd helyében, ha tényleg ott dolgozol, és nem hazudsz megint, úgy kivágnálak, hogy a lábad sem érné a földet. Mikor dolgozol, akárhol vagy, ha ilyesmire van időd! Nekem van időm írni, mert mlm-ben dolgozom!!! Üdv."

urstupid: Amint látod nekem is van időm hülyeségeket firkálni. És közben ellátom a feladatom. Nem baj. Te azért telefonálhatsz flottakedvezményben mert eljutott az idióta mlm cégedhez a lehetőség, a flottakedvezmény. És ebben részem van nekem is...
És akkor most kicsivel többet fizetnél a telefonálásaid után ha én is MLM tag lettem volna...
Különben az elmúlt 3 évben 7 alkalommal próbáltak beszervezni, Amway, FLP (3szor), valami fotós mlm, valami pénzügyi mlm, és a Neways...
Mindegyik diksurzusra elmentem, pofátlanul fogyasztottam a szerencsétlen számlájára, majd megköszöntem a meghí
vásást, és mondtam, hogy nem érdekel az MLM. Azóta nem próbálták meg. Ők legalábbis.


HEFE
"urstupid!

sok évvel ezelőtt bedolgoztam (informatikai vonalon) egy igazi piramis/MLM-es társaságnak. egy-két év alatt építették fel a piramisjátékot, profi szintre pénzt, energiát nem spórolva
majd mikor már forró volt a talaj a sok feljelentés miatt leléptek a befizetett dollár vagyonokkal. a szép az egészben az volt, hogy kb. ua. a csapat kétszer csinálta meg a piramist más termékekkel de ugyanazzal a sémával, majd ezután külföldre távoztak!

érdekes volt közelről látni, hogy hogyan manipulálják a közönséget a meetingjeiken és a sok nyugdíjas, fiatal főiskolás és vidéki munkanélküli hogyan csengette be utolsó forintját, sőt még a teljes ismerősi körét rászedte, hogy ők is bebukják.

A hatóságok már mindig csak a végkifejletnél léptek közbe amikorra óriási összegeket ért el a befizetés.

Pedig nem kellett sok ész ahhoz, hogy bárki belássa, hogy a dolog miről szól. De csak ha a közelmúltban megszűnt ilferróra gondolunk akkor is láthatjuk, hogy a hiszékeny emberek tömege simán bepalizható..."


urstupid: Na igen. Il Ferro. Pedig ha beindult volna és nem csak barterszerződések lettek volna, lett volna jövője. Bár GPS nélkül ellenőrizni, hogy azt a heti (vagy napi?) 30 km-t hol autókázza le...bizonytalan hírdetési felület.
Nekem az Il Ferronál azt fájt, hogy a kifizetések jöttek létre előbb, amit a szerződéses hírdetőknek kellett volna állniuk...innen lehetett sejetni, hogy baj van...


Archenemy

"En mar hallottam egy emberrol, aki sikeres lett MLM-ben (ismeros ismerose...). Cserebe hallottam es lattam tucatnyit, aki nem. 99%-1% azert kicsit durva, en olyan 95% - 5%-ra tennem. Az a baj, hogy alt. a gyenge akaratu, jovokep nelkuli, vagy bizonytalan embereket vonjak bele "az uzletbe" hasonlo tarsaik... bocs minden mlm-ezotol, de a szemelyes tapasztalataim ezek."

urstupid:  Nem én szereztem ezt az írást, és bár valóban soknak tűnik a 99% -1% bár ha belegondolsz...100 emberből egy vagy kevesebb ér el valami felmutahatót, emelvényre állíthatót...a többi lemorzsolódik...1 éven belül az új belépők 80% kilép....

Sh@
"Engem egy foiskolas tankortarsam probalt a par evvel az allamvizsga utan bepalizni.. mar-mar riaszto volt, ahogy egyre eroszakosabban nyomult, minel inkabb hatarozottan kozoltem ,hogy nem erdekel, es nem latom ertelmet. Ez a "de csak neked akarok jot, tok jo lesz neked, csomo fiatal ember, napi par ora munka, de nem csak MLM, tok jo dolog lesz, ertsd mar meg".. aztan, mikor egyszer csak nem valaszoltam tobbet az e-mailjeire, nyugi lett nagysokara.
Az emberi butasag vegtelen :("

urstupid: Ez a jobbik történet. Általában elküldenek a kurvaéletbe, és megmondják a véleményüket, hogy hülye aki nem csinálja...az az érdekes, hogy nagyon hangsúlyozzák az előadások közben, hogy: "mennyire hülye  aki ezt nem csinálja, mindenki erre kell áttérjen, ez a jövő, kimarad aki nem ezt teszi, most még benne lehetsz az elsők között, nagyon nagy hülyeség ebből kimaradni", és amikor te mégis vennéd a kalapod, hogy innen te lelépsz, a sok hiszékeny sajnálkozó tekintettel nézi, hogy "na, itt van az első hülye". Közben fogják még ezt sajnálni.
Én különben imádok MLM meggyőző tanfolyamokra járni...mindig cirkuszt csinálok, elmodnom, hogy élek, mim van, és mint közgazdász végzettségű üzletpolitikailag miért szar az MLM, stb. És mindig megakasztom a robotszerűen betan
ított pacákot vagy csajt az előadása közben keresztkérdésekkel...utána alig találnak vissza magukhoz...kijövök és jót röhögök...

Egy jó kis leírás az MLMről

2007.08.28. 12:29 | urstupid | 15 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level multilevel marketing multilevel

Az alapvető igazság az MLM-ről


Mi az alapvető különbség a multi-level marketing és a hagyományos üzleti modell között?
Az igazság az, hogy a hagyományos üzleti modell és a multi-level marketing felépítésében nagyon sok a közös vonás.
Van viszont egy alapvető különbség ami az alapjául szolgál a multi-level marketing cégek elleni támadásoknak. A legelterjedtebb feltételezés a különbséget illetően az az, hogy a multi-level marketing cégek arra buzdítják a disztribútoraikat, hogy új disztribútorokat léptessenek be (alsóvonal) az üzletbe, akik után majd jutalékot kapnak. Így ha az új belépők maguk is beléptetnek embereket maguk alá, majd azok is így tesznek, a szint egyre nő, és kialakul a piramis forma.
Azonban nem ez a beszervezés az alapvető különbség. Igazából, a legtöbb hagyományos értékesítő cégnek a menedzserei is részesednek az értékesítő csapatuknak az eredményeiből. És ezek a menedzserek maguk is felelősek azért, hogy új ügynököket találjanak, akik majd segítenek növelni az eladásokat. De ezeknek a menedzsereknek is vannak főnökeik, akik szintén kapnak jutalékot az eredményekből. Gyakorlatilag a legtöbb cégnek a felépítése piramis alapú, és a dolgozóikat egyénenként jutalmazza a teljesítményük, illetve az alattuk dolgozók teljesítményei alapján, az ügyvezető igazgatótól egészen a legaljáig. Hogyan lehetne így a beléptetés az alapvető különbség?
Minden egészségesen növekedő cég toboroz magának dolgozókat. Azonban a legtöbb cég saját magának felfelé vesz fel embert, a multi-level marketing cégek viszont kívülre léptetnek be. Ezt egy példán keresztül a legkönnyebb megérteni. József éppen most végezte el a főiskolát, és kezdett el dolgozni a Tesco ügyfélszolgálatán. Ha a Tesco az MLM modellt használná, akkor Józsit arra buzdítaná, hogy még több ügyfélszolgálatost szervezzen be maga alá, még mielőtt aláírta volna a felvételi papírokat. Annak ellenére, hogy Józsi nem egy bevált eladó, toborzó, vagy menedzser (három képesség, amiben Józsinak jónak kéne lennie). A való életben ezzel szemben Józsinak először be kéne bizonyítania, hogy jól végzi a munkáját az ügyfélszolgálaton, majd, hogy jól vezeti azt, hogy végül előléptessék egy menedzseri pozícióba. Csak ezután lenne lehetősége felvenni új ügyfélszolgálatos munkatársakat. Miért? Mert a hagyományos cégek nagyrészt maguk fizetik a munkatársaik kíváló szakemberré képzését. Ez rákényszeríti őket arra, hogy a felvételi eljárásuk hatékony legyen, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy felvegyenek milliónyi zsákutca embert, azért, hogy megtalálják az egyetlen csiszolatlan gyémántot.
Az MLM cégeket viszont nem érdekli, hogy milyen embereket szerveznek be. A legnagyobb teher a disztribútorok vállán lóg, akik milliónyi szerencsétlent vesznek fel, miközben tudják, hogy azoknak semmilyen tehetségük vagy képzettségük nincsen ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Miért? Mert úgy van felépítve a rendszerük, hogy nekik bevételük van abból, hogy embereket toboroznak (csak maga a beléptetés miatt léptetnek be). Tehát kifelé szerveznek be/vesznek fel új embereket – próbálnak a lehető legtöbb embert megragadni, miközben tudják, hogy csak néhány marad meg közülük.
A sok vita és ellentét forrásai az alábbiak:

Hasznot húzás mások sikertelenségéből
Sok MLM cégre úgy gondolnak mint egy piócára; nyerészkedéssel, másokon áttaposva tudnak csak fennmaradni. Nem mintha azt akarnák, hogy az embereik elbukjanak, de hát ez elkerülhetetlen. Valljuk be; a világon az emberek nagytöbbsége egyáltalán nem jó kereskedő. Ugyanúgy, mint ahogy a Megasztárba sem jut be rengeteg ember, mert akkor sem tudnának énekelni, ha az életük múlna rajta. Jó kereskedőnek lenni nehéz, és nem a szerény vagy félénk természetűeknek való. Emiatt ítéltetett bukásra az emberek többsége az MLM üzletekben. Miközben a cégek ezt tudják, ugyanúgy folytatják a toborzást, hogy tovább nőhessenek.
További viszályt szítanak azok a cégek, amik a disztribútoraiknak hang- vagy videóanyagokat, könyveket adnak el, és különböző előadásokra és szemináriumokra hívják őket, amik persze mind-mind kemény pénzekbe kerülnek. Azt az ésszerűnek hangzó indokot mondják ilyenkor, hogy mindenki sikeres lehet, ha tudják, hogy hogyan, és ezt mindenki megtudhatja, ha megfizetik az árát. Ez egy félrevezetés, mert sok emberből még kicsit sem lesz jó kereskedő, bármennyit is fizet érte. Ez nem más, mint egy újabb módja annak, hogy hogyan használják ki az emberek balszerencséjét.

Rossz ügyfélszolgálat
Képzeld el, hogy elmész a kedvenc kávézódba, hogy megidd a reggeli ébresztődet. De ahelyett, hogy egy szépen mosolygó, aranyos és barátságos pincérnő köszöntene, egy többszörösen elítélt börtöntöltelék áll veled szemben, akibe annyi tapintat szorult, mint egy éti csigába. Miután kihozta a hideg és vizes kávédat, megkéred, hogy had beszélhess a főnökével. Amikor az kijön, rájössz, hogy a főnök csak néhány hete dolgozik ott, és fogalma sincs, hogyan kell kezelni a pénztárgépet, vagy hogyan kell kirúgnia azt a majmot akit tegnap vett fel. Mondanom sem kell, hogy ha a kávézók így működnének, akkor a meggazdagodás kulcsa a gombamód szaporodó kávéfőző gyártó vállalatokban rejlene.
A fogyasztók bánatára, a legtöbb termék amit MLM üzletben árulnak bonyolultabb mint egy kávé. Képzelj el egy 70 éves disztribútort, aki a legújabb hordozható számítógépet akarja eladni neked, pedig csak onnan tudja, hogy melyik oldalára kell leülni, hogy az egyik világít. De nem is kell ennyire messzire menni... vajon hány Herbalife értékesítőnek van jártassága a táplálkozás tudomány terén (azon felül, hogy hogyan gyömöszölje bele a parizeres zsemlét a szájába).

Félrevezetett ügyfelek
Amikor valakinek a tudása hiányos ahhoz, hogy eladjon egy terméket, vagy üzleti lehetőséget, általában megpróbálják ezt az űrt betölteni valamivel, ami jól hangzik, de igazából megalapozatlan, légből kapott, vagy egyáltalán nem igaz. Úgy nehéz eladni valamit, hogy „- Nem tudom".
Ezt a próblémát nem feltétlenül az érdektelenség okozza az adott termékkel vagy üzleti lehetőséggel szemben. A legtöbb hagyományos cég etikára tanítja az alkalmazottait, ami nem akadályozza meg a nem etikus viselkedést, viszont segít azt megelőzni. A multi-level marketing cégek a nem etikus viselkedéssel nem foglalkoznak. Tehát ha az embernek meg is van a kellő ismerete az adott termékkel vagy üzleti lehetőséggel kapcsolatban, semmi sem akadályozza meg őt abban, hogy félrevezesse és átverje a felhasználóit.

Félrevezetett disztribútorok
Elfogadnál egy állásajánlatot egy cégtől akkor, ha tudnád, hogy nincs meg a megfelelő képzettséged a munka elvégzéséhez, és valószínűleg pár hónapon belül ki fognak rúgni. A legtöbb ember nem. De ez az igazság a multi-level marketinggel kapcsolatban. És ha ezt még párosítod az ész nélküli toborzó hozzáállással, akkor az emberek félrevezetése és abba a hitbe történő ringatása lesz a végeredmény, hogy ők is lehetnek sikeresek. Hogyan csinálják? A legtöbb embert nem csak motiválja a pénz, hanem kell nekik, szükségük van rá – ezáltal könnyű célpontjai az embereknek akik az „Álmot" árulják. Ki ne akarna több pénzt keresni, miközben kevesebbet dolgozik? Ez egy teljesen érthető vágy. De bármennyire is szeretnéd megváltoztatni a világgazdaság működését, nem annyira egyszerű az, mint ahogy azt elhitetik veled. És ha ezt nem hiszed el, kérdezd meg, hogy a disztribútoraik hány százaléka éri el ezt az „Álmot". A számok nem fognak hazudni...
Valójában az egyetlen mód, hogy az MLM cégek elhitessék veled, hogy sikeres leszel az az, hogy az álmaidat lebegtetik a szemed előtt, nem pedig a tényeket. Szereznek egy rettentő karizmatikus előadót, akitől majd nevetni, tapsolni és toporzékolni fog a közönség. Viszont ez alatt a szenzációs, megragadó és szórakoztató előadás alatt valymi kevés szó hangzik majd el arról, hogy mégis hogyan fog ez működni. Felnagyítják az álmokat, és lekicsinyítik az üzleti tervet. Ezután egy rakat embert hívnak ki a színpadra, akik elmondják mennyire nagyon sikeresek is ők. Miért? Mert ezek az ajánlások helyettesítik a tényeket. Egy ajánlás csak egy ember igaza, miközben egy statisztika az összes ember igaza. Ha idehozok 10 embert akik azt mondják, hogy mennyire nagyon szeretnek egy terméket, akkor elkezded elhinni, hogy az a termék a világon a legjobb. Viszont ha hozzáfűzöm, hogy 100-ból csak ez a 10 ember szereti ezt a terméket, akkor már tudni fogod, hogy az nem ér semmit.

Tönkrement kapcsolatok
Létezik egy régi mondás: Üzletben nincs barátság. Miért? Mert az emberi kapcsolatok (barátok, család) nem kifejezetten úgy épülnek fel, hogy kibírják az üzleti élet megpróbáltatásait. Ezt akkor tapasztalhatod meg a legjobban, ha képzetlen kereskedőként megpróbálod az „Álmot" rásózni a barátaidra, vagy a családodra. Ők vagy visszataszítónak fognak találni, amiért bele akarod őket rángatni valami átverésbe, vagy vakon követni fognak egy üzletbe, ami bukásra van ítélve. A nap végén megfizeted a viselkedésed árát azzal, hogy felégetted magad mögött a hidakat.

(Forrás: Amauri DaRocha - Multilevel Marketing: The Fundamental Truth)


FORRÁS: http://www.antimlm.hu/

anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu multilevel multi_level marketing

· 1 trackback

Visszatérés

2007.08.28. 01:55 | urstupid | 101 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Akik olvassák a blogot, biztosan észreveszik a pár hónapos kihagyást.
Most azért kezdtem újra, mert egyik közeli barátomat megfertőzte egy közös csaj ismerősünk a Neways nevű MLM csalással.
És bár eddig az összes mlmes ajánlatott visszautasította, most valamiért erre azt mondja, hogy: "a legjobb dolog, és van benne fantázia".
Elképesztő, bármit mondok neki, mintha agymosást végeztek volna rajta...sőt, azt végeztek...

Neki és nektek egy fordítás a wikipediaról

Tíz kritika
 1. Az emberek 99.9%-a, akik csatlakoznak MLM-cégekhez, sohasem profitálnak belőlük. A veszteségek olyan nagyok, hogy ezek a sémák nem nevezhetők legitim üzleti lehetőségeknek.
 2. Megnyerni a jelentkezőt a csatlakozásra, amelyikben gyakorlatilag mindenki veszíteni fog, csak becsapással lehetséges. A szervezők sosem mondják el az igazságot.
 3. A csúcson levők alapvető tényeket hallgatnak el az új tagoktól, mint pl. az átlagos jövedelem, a költségek, a fluktuáció aránya, és hogy milyen sok bónuszt kapnak ők ott fent. Nem mondják el, hogy honnan is jön valójában a pénzük, ami legtöbbször az oktató anyagok eladásából vagy más országbeli szervezésekből származik.
 4. Nagyon kevés terméket adnak el végfelhasználóknak. Azok, akik megveszik, inkább egy "üzleti lehetőség" miatt teszik ezt. Ezért ez az üzlet nem valódi direkt eladás (direct selling), hanem inkább egy hamis üzleti lehetőség reklámozása.
 5. Az emberek több mint 50%-a kilép már az első évben. Ezért pusztán a beszervezésből pénzt szerezni hosszú és költséges fáradozás. Amikor valaki elindul hálót építeni, már ő maga is egy hatalmas alsóvonal legalján van. Csak kevesen juthatnak fel magasabb szintre.
 6. Azon kevesek, akik a piramis csúcsán indultak, vagy az a néhány, aki felmászott a csúcsra, közvetlenül a legutoljára csatlakozott, veszteséget elszenvedő tagoktól szerezték a pénzüket.
 7. A motivációs előadások, könyvek, és kazetták egy titkos üzlet részei, amit a piramis szervezői futtatnak. A megvásárolt eszközök nem növelik a tagok esélyét a sikerre, mindez csak hozzáadódik veszteségeikhez.
 8. A tagok ezekkel az eszközökkel nem lesznek feltétlenül sikeresek az MLM-üzletben, inkább csak elköltik a pénzüket ezekre a dolgokra. Azt bizonygatják nekik, hogy sikeresek lesznek, és ez az üzlet nagy lehetőség a számukra, azonban ez mind hamis állítás.
 9. Ezek a sémák évente egyre több embert vonzanak magukhoz, de sokan ki is lépnek. Több évig működhetnek egy területen, mielőtt elindulnának más területek felé újabb embereket toborozni (telítődés). Ahogy a működésük hosszabbodik, egyre több embert ér kár.
 10. Az, hogy valami törvényes, még nem jelenti azt, pénzt lehet keresni vele.

 

Öt jellemző a termék alapú piramisjáték felismeréséhez

 1. A beszervezhető tagok száma korlátlan, végtelen láncot alkothatnak kiképzett és motivált tagok tagjainak a tagjai…..
 2. Előrejutás a többszintű „forgalmazó” hierarchiában csak új tagok toborzásával lehetséges, nem pedig kinevezéssel vagy előléptetéssel (mint a direkt forgalmazó cégeknél).
 3. A „fizess, hogy játssz” kiegészül az ösztönző vásárlással (az MLM megöli saját kisker piacát). Rendszeres időszakonként minimum vásárlás a termékekből és az oktatási eszközökből az előrejutás és a nagyobb bonus miatt. A leszakadó (breakaway) kompenzációs rendszer különösen kizsákmányoló.
 4. Az MLM cég több forgalmazói szintnek fizet jutalékot és bonust, mint az valójában indolkolt lenne. (több mint 5 szintnek) A hagyományos cégek 5 szinttel fedik le ezt a területet: branch, district, regional, national, and international sales managers.
 5. A cég eladásonkénti kifizetése a felső vonalnak egyenlő vagy meghaladja a személyenkénti eladást, ami inkább az újabb tagtoborzást ösztönzi, mint a kisker eladást. Jobban járok, ha új tagokat szervezek magam alá, mintha termékeket adnák el.

Ha mind az 5 feltétel megtalálható egy MLM-ben, akkor a tagok 99.9%-a elveszti a pénzét, ami rosszabb még a termék nélküli piramisoknál is, ahol „csak” 87.5-93.3%-os a veszteség.

 

Tipikus reklámfogások a beszervezős MLM-ben

A beszervezős MLM egy multi-level marketing program, amely jobban díjazza az agresszív beszervezést, mint a közvetlen értékesítést a valódi fogyasztóknak.

A beszervező MLM állításai

Az MLM-állítás kritikája

Nagyszerű jövedelemlehetőségek.

Az MLM tagok 99%-a veszít.

Mindenki csinálhatja, pénzt kereshet vele.

Csak a csúcson levők profitálnak belőle, az alattuk levők 99%-a pénzt veszít.

Az átlagos jövedelmet magas jövedelemnek tünteti fel.

Az átlagos jövedelem bemutatása teljes félrevezetés.

A kisker áron eladott termékek szép hasznot hoznak.

Piramison kívül ritkán adnak el terméket a magas ára miatt, azaz kisker forgalmazás gyakorlatilag alig van, így a kisker haszon szinte sosem realizálódik.

Törvényes üzletként mutatják be, „nem piramisjáték”.

A termék alapú piramisjátékok a legszélsőségesebb fajtái a piramis-sémáknak, a legnagyobb 99.9%-os veszteségi rátával, ami rosszabb arány még a termék nélküli piramisoknál is! De még a szerencsejátékoknál is!

Napi 1-2 órai munkával felépíthető a jogdíjas (passzív) jövedelem, ami nagyobb szabadságot eredményez, kiléphetsz a munkahelyről, több időt tölthetsz a családdal…

Rengeteg időt visz el a lemorzsolódó tagok folyamatos pótlása, sok új jelentkezőt kell megtéveszteni, hogy elhiggyék, ez egy jövedelmi forrás. A jelentkezők csak a felsővonal jövedelmét fogják hízlalni.

A munkaerő piac-nem biztonságos, a részvénypiac még zavarosabb, az MLM nagyobb biztonságot és tartós jövedelmet ígér.

Az MLM rizikósabb, bármelyik részvénypiacnál vagy a munkaerő-piacnál. Összehasonlítva még a szerencsejáték is biztonságosabb befektetés.

Ha nem lenne legális az MLM, már rég leállították volna.

A törvényi büntetés inkább reaktív (visszaható, utólag reagáló) a fehér-galléros bűnöknél és a fogyasztóvédelemnél, mint proaktív (megelőző). Amíg az áldozatok úgyszólván sohasem reklamálnak/panaszkodnak, a törvény magától csak nagyritkán csap le a legrosszabb piramis-sémákra.

Bármelyik üzletbe időt és pénzt kell fektetni. (Néhány MLM tag többezer dollárt invesztál folyamatosan éveken keresztül, amíg el nem veszti minden pénzét.)

A legális direkt értékesítő cégek ügynökei nem mindig halmoznak fel raktárkészletet. Az ösztönző „fizess, hogy játszhass” vásárlás csupán álcázás a piramis-sémában. Nagyobb befektetés, nagyobb veszteség.

Felhasználhatja az időt egyéb üzletépítésre, ez nem a hirtelen meggazdagodás útja, hanem normál üzleti program, ne várjon gyors sikert.

A szervezők úgy adják el a tagoknak a marketing tervet, mint egy üzletet, de úgy védik a tekintélyét, mintha direkt eladás lenne. A direkt értékesítő ügynök rögtön megkapja a jutalékát az eladás után, nem kell várnia hónapokig vagy évekig, hogy észrevegye, hogy a jutaléka meghaladja a költségeit.

Nem szükséges az eladás! Elég alkalmazni a másolódás elvét.

Az eladás be is fejeződik az új tagok beszervezésével, akik folyamatos vásárlással „játsszák a játékot”. A beszervező nemcsak „másolódik”, hanem be is csap/ámít másokat!

Az MLM a jövő!

Már évtizedek óta ezt mondják, de a részesedése a kereskedelemben kb. 1% lehet. Az MLM őshazájában, az USÁ-ban sem több ennél!

Telítődés sohasem jön létre. A körforgás, mint bármilyen üzletben, realitás. A mi MLM rendszerünkben világméretű növekedés tapasztalható. Kapcsolódjon be az elsők között ebbe a nagyszerű növekedési lehetőségbe!

Az MLM termékek nagy részét a belépő tagok veszik meg. (Kevés hagyományos vásárló is akadhat.) Amióta az emberek észrevették, hogy a lehetőségek lecsökkennek minden új belépő „forgalmazóval”, a telítődés valóban fennáll, ezért megköveteli a szervezőktől, hogy újabb beszervezéseket indítsanak más földrajzilag távolabbi hely felé (nemzetközi szponzorálás). Igy az MLM rendszerek gyorsan átalakulnak Ponzi-sémává (sima pilótajáték), megkövetelve, hogy újabb piacokat vagy újabb termék részlegeket nyissanak. Az új tagok folyamatos belépése (pezsgése) megszokott dolog.

Egy nagyszerű támogató csapathoz fogsz tartozni!

Néhány MLM/rendszer úgy működik, mint egy szekta, „velünk vagy ellenünk” mentalitással. Megfigyelhető, hogy milyen gyorsan kiközösíti a csapat a kilépőt, és azt, aki kedvezőtlen információt fedez fel a módszer törvényességét illetően.

A legjobb termékeket fogod ajánlani az embereknek, amik elősegitík megőrizni az egészéségüket.

A termékek ügyesen álcázott közvetítő eszközök, amik a csereforgalmat szolgálják a termék alapú piramisban.

Gyors ütemben nő az igény ezekre a termékekre, szinte magukat adják el.

A termékek eladása forgalmazók által vezérelt, nem pedig a piac által. A legtöbb terméket az új belépők veszik meg, hogy „előnyös helyzetben lépjenek be”.

A termékünk egyedi és fogyócikk, ami tökéletes az ismétlődö eladásra.

Az MLM/termékek tipikus „szellemi bájitalok”. A titkos formulák csak elfedik azt a tényt, hogy drágák a termékek, ezért nem versenyezhetnek a normál piacon.

Adj magadnak esélyt, hogy másolhatsz egy működő üzletet. Hozz 5 embert, aki megveszi a belépő csomagot, és továbbmásolják a sémát. Havonta rendelj termékeket és nemsokára nagy jutalékot is kapsz.

Ez az a módszer, ahogy az MLM rendszerek összehozzák a vagyont a csúcson lévőknek. Azok a jutalékok, ami az üzletük éltető eleme, a kezdő és a folyamatos „forgalmazói” vásárlásokból származik. Ha elvesszük a tagok vásárlási indítékait (kilépés a mókuskerékből), ezek a cégek úgy omlanak össze, mint a kártyavár.

Az „eszközeink a sikerre”, verhetetlenek. Jelentkezz a szemináriumokra és a konferenciákra, vásárold a könyveinket és kazettáinkat, hogy sikered legyen ebben az üzletben.

A segédeszköz-üzlet piramis a piramisban. Ez az árnyék-piramis egy jövedelmező bevételi forrás azoknak a csúcson levőknek, akik ezekkel az „eszközökkel” biztositják az alsó vonaluk sikerét, akik igy újra áldozatokká válnak, amikor megveszik a motivációs anyagokat.

Az MLM olyan mint a biztosítás, a befektetés, feltalálás, színjátszás ahol a kemény munkáért jogdíjas jövedelem jár az életed hátralevő részében. Fiatalon nyugdíjba mehetsz, utazhatsz, stb.

Az MLM több, mint hazárdjáték a jogdíjas jövedelemért, ez a „valamit a semmiért” csábítás lelkiállapota, az MLM/szenvedélybetegséget már megfigyeltek sok „valódi MLM hívőn”.

Segíteni fogsz a barátaidnak és a családodnak, ha beszervezed őket az alsóvonaladba.

Inkább csak kizsákmányolod őket, mint segítenél rajtuk, más szóval elpazarlod a társadalmi tőkédet.

forrás: wikipedia, http://www.falseprofits.com/Americanscam.html


anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

Egy FLP-s levele. Le vele!

2007.08.28. 01:37 | urstupid | 323 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Egy túlfűtött FLP-s fórumbejegyzése az indexről.

Lássuk.

Sziasztok Kedves Fórumozók!

Köszönöm annak, akinek eszébe jutott, hogy indítson egy ilyen fórumot. Azt hiszem az emberek fejében tisztázni kéne egyet s mást az MLM-tevékenységekkel kapcsolatban.
Sok mindennel megkerestek már engem (tisztítószer, takarítógép, edények stb), de nem találtam rá arra a vállalatra, amely kivívta bizalmamat.
Egészen mostanáig...
Ezen nem sokat gondolkodtam, a Forever Living Products teljes jogú tagja vagyok. Ismétlem jogú, mert csak jogaim vannak, kötelezettségem semmi: nem fizettem a belépésért, nincs tagdíj, kötelezően teljesítendő forgalom. Ez már pozitív. Aki nem tudná Aloe Vera és keleti gyógynövények állnak a palettán, tehát az egészség terén működünk, ami ma azt hiszem nagyon aktuális. Talán nem véletlen a havi 2 milliárdos forgalom és az, hogy ezzel a forgalommal a magyarországi MLM-es cégek között 1. vagyunk! Eme forgalomnak az 1/4-ét nem teljesítik a 2-10.-ig lévő cégek.
Stabil a cég, nem befolyásolja semmilyen politikai vagy a világban történt 'tragédia'.
A marketing terv egyedi, sok hozzáértő, más cégnél dolgozó hálózatépítő is elismerte.

Félreértés elkerülése végett: tényeket közlök, amelyből mindenki magának leszűrheti, hogy mit is akar gondolni az MLM-ről. Azt tudom, hogy az MLM a világ legjobb, legbecsületesebb kereskedelmi fomája. Ennél csodálatosabb munkát nem ismerek. Amikor másokat segítünk a gazdagsághoz, úgy, hogy közben mi is biztos anyagi hátteret biztosítunk magunknak. A jogdíjas jövedelmekről nem is szólva, amiért már nem dolgozunk, a pénz (sokszor az előző havi duplája) jön akkor is, ha nyaralunk, vagy beteg a gyerek), és az utódok öröklik. Ezt az fajta üzletet 1X kell felépíteni!
Több közgaszdász ismerősöm egybehangzó véleménye, hogy az EU-ba való belépés után az ország felemelkedését, az emberek anyagi helyzetének javulását többek között a hálózatos kereskedelemben látják!

Így kérek mindenkit, hogy gondolja meg, mielőtt az MLM-cégeket egy kaptafára veszik a pilótajátékokkal, amelyeknek nincs semmiféle termékalapjuk, és 'fejpénzt' kapsz: tehát nem a forgalom, hanem a behülyített emberek után kapsz pénzt. Ráadásul nagyon rövid idő után beáll, eltűnik, oda a pénzed,a hited, az energiád! Ráadásul illegális is, nagyon csúnyán büntetik!
Szóval csak a rossztól zárjátok el magatokat, amúgy meg élvezzétek az életet! :o)


És most jövök én. Aki eddig kibírta, nyugodjon meg. Én nem pofázok ilyen hosszan.
Elemezzük mi is a hibája ezeknek az állításoknak.
Saját maga állítja, hogy a cég jó. De részese a cégnek, vagyis a pozitív véleménye elfogultság. Negatív vélemény egy tagtól elfogadható lenne, ill. mindenképpen több hitelességel bírna, hiszen, ezeknek a cégeknek az egyik marketing fogása, hogy kizárólag pozitív képet festenek a cégről, valamint az egyén jövöjéről aki belép a cégbe...cégbe, na persze, csalésba...

"a havi 2 milliárdos forgalom" ellenőrizhetetlen adatt, se interneten, se hol :). Egy pr-os szájából meg minden jön csak igaz szó nem, tehát a cég sem tud bizonyítható adatokat közölni.
"Stabil a cég, nem befolyásolja semmilyen politikai vagy a világban történt 'tragédia":
és ha egy aleo vera féreg megrágja a délafrikai ültetvényeket?! Ill. néhány gerilla felgyújta azokat? Azért az csak-csak...
Minden céget befolyásol a 'politika és a világban történt dolgok'. Pl. energia árak -> előállitási költségek.

És persze a kihagyhatatlan ellentét feltüntetése; mlm -><-pilótajáték
Valóban. Az mlm valóban nem pilótajáték. Egy fokkal jobb. nem tudsz beleölni annyi pénzt hogy teljsen elszegényedj, de azért megkopaszt rendesen, persze vannak példák arra is, hogy FLP-s mindenét ebbe rakta bele...aztán lószart kapott.
De az mlm piramis alján is szopnak rendesen az emberek...akik feladják, és abbahagyják a 4. kezdőcsomag megvásárlása után (és még az az okos).

Gyerekek, ne mlm-ezetek. Ez a tanácsom.

urstupid

anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

· 2 trackback

Re: Csaba

2007.08.28. 01:20 | urstupid | 3 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Válasz poszt egy kommentre.
Nézzük a kommentet.

"Szia kedves Blog író,

Te beteg vagy, kezeltesd magad. Vagy fogd magad és dolgozz becsületesen napi 8-10 órát munkabérért, biztosan nem lesz nyugdíjad, átlagos életed végén átlagosan eltemetnek...

Csaba"

Kedves Csaba!

Lehet hogy beteg vagyok, lehet hogy csak nem tartom megfelelő marketing módszernek az mlmet. Vagy egyszerűen csalásnak tartom. (és velem együtt több okos közgazdász is)
Ha te ebben látod a jövődet ám legyen. De mi a bajod azzal, hogy én csalással vádolom az mlmet és erről kifejtem a véleményem? (csinálj anti-anti-mlm blogot)
Hiszen minden jel arra mutat, hogy ez egy nagy csalás. Kérlek meséld el, mióta csinálod az mlm-et, és mennyit keresel vele...szerintem nem fogsz vele büszkélkedni.
És persze meg lesz hozzá minden kifogásod, hogy miért is nem sikerült (pl. motiváció hiány) ahogy ezt már sok-sok embertől halottam.

Valójában egy hazugság körforgásában él az mlm, hiszen egy beszervezett tag úgy lesz sikeres ha minél több embert beszervez maga alá, és másodlagos hogy fogyasztókat szerezzen, akinek az állítólag nagyon fantasztikus termékeket adja, méregdrágán.
Persze sok ember élből elhajtja magától az ilyen beszervező figurákat, de az elméletet tekintve egy csőd az egész, hiszen ha mindenkit beszerveznének, sajna, nem lenne aki a gazdaságban megtermelné a szükséges alapvető termékeket...pl. itt is hibádzik a rendszer.
Mi lenne ha az összes Combino-sofőr kiszállna a villamosból? Ja, nem utazol villamossal.
Akkor a kocsidra ki rakná fel a téligumit? Ha elromlik az önidítód, azt ki cseréli ki?

Egyedüli kivétel az Avon ahol elsődleges cél a fogyasztók növelése. Miközben aktív marketingjük van a tvben.
Én több FLP-s bulin, előadáson voltam, ahol arról volt szó, hogy minél több embert szervezzünk be magunk alá, persze a termék milyen jó, mennyire hatásos, és milyen jó hogy ez másoknak is jó...és mi vagyunk a jók, hogy jót okozzunk, a termékkel persze, de inkább szervezzünk be egyre több embert magunk alá...

Valamint az egészet munkalehetőségnek reklámozzák, miközben ki látott még olyan munkahelyet ahol én fizetek a cégnek, hogy kapjak állást, és dolgozhassak nekik?!

Tegyük fel...0 forintból el sem tudnám kezdezni, hiszen egy csomó szóróanyagot, és terméklexikont kell megvegyek, a termék alapcsomagjáról nem is beszélve...
Még a rosszabb mulit cégek is ingyen járulnak hozzá a tréningekhez...akkor egy nagy jövőt és sok pénzt kináló mlm cég, minimum fizessen valamit az én erőlködésemért...
Amit az emberek megkeresnek az erre megy el...de leginkább nem keresnek semmit, és havi 30-40 ezer a könyvekre és továbbképzésekre megy el.

Persze mondhatod kedves Csaba, hogy az egyénen múlik, hogy mennyit keres, de a rosszabb melóhelyeken is kapsz pénzt már a próbaidődre is....

Tehát, az mlm egy hazugság, akik bedőlnek nekik, ők is hazuggá válnak...meghülyítik őket, mint egy rossz szekta, és fanatikusan próbálják az emberekre rányomni, hogy nekik jó ha pénzt dobnak ki ezekre a szemét termékekre amik irreálisan drágák (hiszen több embernek is hasznot kell hajtania, több mint 5 lépcsőben*)...valamint ha valaki nem fogadja el ezt a módszert, simán lehülyézik, ahogy tetted te is velem.

Tisztelettel: urstupid

*: egy nemzetközi cég is ált. 5 lépcsőben maximalizálja a termékeik továbbítását.
egy példa: gyártó -> ország közti szállítás -> nagyker -> kisárúszállítás -> kisker
az mlm-nél picit több, és mindenkinek hasznot kell hozzon, természetesen a legtöbbet a piramis csúcsán levőknek. Csak közben adott esetben 40-50 lépcsőben megy végig a termék...a termékek amik így mennek pedig 97 %-ban az új belépők kezdőcsomagjai
Ha bemész Rozi néni boltjába ahol vazelinből, glicerinből és kamilla örleményből maga keveri a cuccot, és adja mindezt szinte ingyen...akkor kérdem, minek ide Noni és Aloe?anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

Anti-MLM, induló bejegyzés

2007.03.12. 16:42 | urstupid | 51 komment

Címkék: marketing blog multi blog.hu pilótajáték mlm anti network marketing il flp il ferro ferro amway multi level marketing level marketin forever living products neways oriflame avon hálózati értékesítés hálózatépítő network múlti level márketing múlti márketing sunrider brókernet ökonet yess yess herbalife lri mlm women anti mlm ani mlm anti mulit level marketing anti mulit level

Valószínűleg sokan vannak, akik találkoztak a Multi-Level-Marketing (a továbbiakban MLM) fogalmával, ami gyakorlatilag egy pilótajáték olyan formája, ahol nem csak a pénzt gyűjtik be, hanem valamilyen terméket is forgalmaznak, olcsó szart, méregdrágán (mert ugye több embernek is részesednie kell a haszonból).

Biztos átélték, amikor egy (jó esetben) 50 perces szófosást végighallgattok arról, hogy ez kizárólag nekünk jó, értünk teszik, mert sok a hülye (aki hülyék azokból lesznek akik elutasítják eme üzletelési típust) és mi ne tartozzunk közéjük.

Nem is olyan régen újra volt egy ilyen élményben részem(álláshirdetés útján vettek palira), ahol egy nagy multi, (saját elmondás alapján) ex-vezérigazgatója próbált 3-4 fiatalt meggyőzni arról, hogy; „1-2 év kemény kapcsolat és hálózat kiépítéssel, már havi 2-4 milliót kereshetsz úgy, hogy utána csak a Bahamákon lógathatod a lábad, mert a hálózatod neked termel.”

Na persze.

Most szeretném leszögezni, hogy nem is az MLM rendszer a baj, hanem a szélhámos, csaló cégek akik felhasználják a rendszert. (persze azért erős fenntartásaim vannak az MLM ellen) Mint pl. az Amway, az FLP (Forever Living Products, mindenbe aloe verát!!!) Lyoness, amik  mind arról szólnak, hogy az új belépők befizetései támogatják a piramis rendszer tetején ülőket, és ha sok embert sikerül átverned te is feljuthatsz (persze nem ilyen őszintén mondják).

A legnagyobb probléma, hogy a cégek úgy építik fel a rendszerüket, mint egy jól szervezett szekta. Csak az ő istenünk a termék, amit árulnak, és a beszervezés. Ugyanúgy beszámolnak a sikereikről (a kudarcokról nem).

Lásd Hit Gyülekezete, Vidám Vasárnap.

Nagyobb baj, hogy erőszakos, képzetlen emberek zaklatnak, hogy: „Neked ez kell, mert neked ettől jobb lesz. Mi gazadaggá akarunk tenni téged. Ha együtt dolgozunk, az mindenkinek használ. Megmented a többi ember életét, mert segítesz rajta, a termékkel.”

Persze. Mivel mással. És közben simán letegeznek.

És amikor valaki ellenkezik, hogy talán ő becsületesen dolgozna, akkor elmondják, hogy ne legyen maradi, minek dolgozna egész életében ha 2 év múlva égész további létében nyaralhat(na, ha nem lenne átverés, akkor vajon ki vetne, ki aratna, kis ütne kenyeret, ki vezetne metrót ha mindenki beszálna).
„Aki nem hülye, az MLM-et csinál”
(Kósa L. Adolf szájából halottam, aki az FLP egyik vezetője).
Effektíve, lehülyézi azt aki nem tart velük. Valamint Kósa L. Adolf ’Hitler’ azt is állította, azért fog ez a cég mindig működni, mert a legtöbb ember az MLM rendszerben nem hisz.
(De azért „10 emberből hat, biztos beszervezhető, ill. csak rajtad múlik” Kósa L.) Magyarán azokon az embereken élősködnek akik becsületesen dolgoznak…

 Azt persze nem mondta, hogy azért nem hisznek, mert iszonyatosan átverve érzik magukat, mert már kipróbálták, vagy pedig ’hülye’ maradt, és nem engedte magát csőbe húzni.

Egy szó mint száz. Szélhámosság, felszámolás, felderítés, vita. Ezekre számítok ezen a blogon. 

P.S.:

Hiszek sok mindenben. Szabad piac. Verseny. Fogyasztói társadalom. Marketing. PR.
Az MLM nem ide tartozik.
Ha bemegyek a boltba és leveszek a polcról, egy terméket, mellet még ott van 3 másik márka ugyanarra specializálva, amiből választhatok. Szabadság. Ez a hitvallásom.


 


anti_mlm ani-mlm anti-mulit-level_marketing anti multi level marketing anti-mulit-level marketing anti mlm multi level marketin  multi_level_marketing multi-level-marketing MLM amway flp forever_living_products_neways_oriflame_avon multi-level_marketing pilótajáték hálózati_értékesítés hálózatépítő network marketing network_marketing múlti_level_márketing multi múlti level márketing il ferro il_ferro sunrider brókernet ökonet yess yess+ mlm MLM FLP Herbalife LRI MLM_women mlm multi_level_marketing multi-level_marketing blog blog.hu

· 2 trackback